LADEN

Typ om te zoeken

Starten met beleggen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Starten met beleggen

Ben je nieuw in de beleggerswereld, dan van harte welkom!
Wat zijn belangrijke stappen om te nemen?
In mijn ogen is de eerste stap een heel belangrijke. Dat is namelijk onderkennen dat je middels beleggen je geld voor je kan laten werken. Daarmee verdubbel je je inkomstenpotentie.
Immers, jij kan zelf voor je geld werken, maar als je geld OOK voor jou gaat werken, dan kan dat heel interessant zijn. Zeker als je leuk werk hebt, maar dat leuke werk qua inkomen niet zo hoog zit.
Maar… Realiseer je twee dingen!

  1. Beleggen is niet zonder risico
  2. Je moet het wel willen, beleggen zodat je geld voor je kan werken!

Er zijn mensen die principieel tegen beleggen zijn, omdat ze simpelweg zelf willen werken voor hun geld en het niet OK vinden als hun geld ook weer rendement gaat opleveren. Prima hoor, maar dat is dus een keuze.

Stel je bent van mening dat geld voor je laten werken voor jou geen probleem is, dan moet je gaan kijken naar HOE je je geld voor je laat werken. Er zijn zo veel meer manieren dan op de beurs beleggen in aandelen.
Vraag je af hoe veel risico je wilt lopen en wanneer je je eventuele winsten wilt verzilveren.
Dat is belangrijk, want als je nog 40 jaar hebt, dan kan je in heel andere zaken investeren dan wanneer je over een paar jaar je geld al wilt gebruiken.
Realiseer je ook dat je je visie eventueel ook met een partner moet delen. Ruzie over geld is het meest voorkomende probleem in relaties. Meestal omdat er te weinig geld is, maar helaas soms ook omdat er wel geld is, maar de partners het niet eens zijn over de besteding daarvan.

Kortom veel te doen voor je ook maar één cent echt aan het beleggen bent!
Meer weten over het starten met beleggen? Ik heb een gratis rapport geschreven. Je kan het hier aanvragen: https://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/leren-beleggen-tom-lassing

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *