LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 feb 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 feb 2023

  • Welke olie vervangt voor ons de Russische olie? Het blijkt dat we nu meer olie uit Saoedi Arabië en Nigeria importeren. We importeren ondertussen 15% MEER dan in 2021. In 2022 was voor ons Rusland nog altijd het belangrijkste importland voor olie. Dat is in 2023 verboden, maar het is iedereen duidelijk dat er een enorme smokkel van Russische olie gaande is. We zullen dus via die weg wel Russische olie blijven gebruiken.
  • Tesla’s hebben camera’s die tot op heden constant de omgeving in de gaten houden. Dat gaat veranderen. Tesla gaat die standaard uit zetten. Als eigenaar moet je die camera’s dus bewust aan gaan zetten.
  • De Nederlandse export richting Rusland is in 2022 met 38% verminderd. Nog altijd ging er ter waarde van 3,7 miljard euro aan goederen naar Rusland.
  • Baidu stelt dat hun antwoord op ChatGPT in maart op de markt zal komen. Chinese aanbieders hebben een probleem omdat de Chinese overheid maar niet zo maar wil dat zo’n AI programma van alles aan informatie gaat produceren. Er zal dus een enorme censuur op de uitkomst komen te liggen.
  • Florida wordt gezien als één van de meest kwetsbare plekken als het gaat om klimaat verandering. Opmerkelijk dat juist in die staat de gouverneur niets moet hebben van maatregelen om het klimaat en het milieu aan te pakken. Nu kan Florida op zichzelf het verschil niet maken, maar je zou verwachten dat ze, gezien hun kwetsbaarheid, een grotere stem zouden hebben naar anderen toe.
  • Nvidia zag haar aandelen nabeurs met bijna 9% stijgen. Reden was dat ze meevallende cijfers publiceerden, terwijl beleggers een grote rol voor het bedrijf zien richting de verdere ontwikkeling van AI.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *