LADEN

Typ om te zoeken

Stand van zaken Neo Finance

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Stand van zaken Neo Finance

Het gaat goed met het bedrijf en het gaat goed voor zowel de geldleners als gelduitleners.
Even terug naar de basis… Neo Finance is een crowdfunding bedrijf dat leningen verstrekt aan Litouwse particulieren.
Op basis van AI wordt per aanvragen vastgesteld wat het risico is en dat bepaald de basisrente.
Die basisrente kan aangepast worden als er veel of weinig geld voor de aangevraagde lening beschikbaar is.
Leners met een goede financiële geschiedenis, een vaste baan en onderpand betalen een rente vergelijkbaar met in Nederland en België. Leners die er minder goed voorstaan kunnen een rente tot wel rond de 20% moeten betalen.
Jij als geldverstrekker bepaalt zelf aan wie je geld wilt uitlenen en hoeveel per lening. Het moet een bedrag van tussen de 20 en 500 euro per lening zijn.
Ik ben zelf eind 2018 bij Neo Finance als leningverstrekker begonnen en heb er nu een bedrag van 52.600 euro in leningen staan. Ik zit nu in 1.627 leningen. Dat wil zeggen dat ik nu gemiddeld 32,30 per lening investeer.
Leningen worden verstrekt op basis van annuïteiten. Dat houdt dus in dat iedere maand rente en aflossing voldaan moet worden. Per maand levert me de portefeuille netto 450 euro aan rente op. Ik herinvesteer dat geld ook weer in nieuwe leningen.
Mijn plan is om zo rond mijn pensioensgerechtigde leeftijd een bedrag van 250.000 euro in leningen te hebben staan. Ik zou dan in theorie van de rente kunnen leven. Daartoe moet ik niet alleen de rente blijven herinvesteren, maar ik moet ook maandelijks extra geld blijven inzetten.
Deze opzet is in mijn ogen heel interessant en ook fantastisch om voor (klein)kinderen te sparen. Begin daar vroeg mee en je kan ze later heel veel meegeven.
Meer weten? Kijk op mijn website.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *