LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 13 jan 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 13 jan 2023

  • Eergisteren begon de stijging van bitcoin, ik schreef er gisteren al over in Marktbeeld. Vannacht ging deze stijging door met weer enkele procenten winst. Joost schreef er gisteren ook in zijn DeCryptoNieuwsbrief over.
  • Tesla is door de koersdaling van de aandelen niet langer een top 10 bedrijf voor wat betreft totale waarde. Het bedrijf verliest ook op dat vlak een stukje van haar status.
  • JP Morgan is opgelicht door een onderneemster die deed alsof ze 4 miljoen studenten in haar database had. JP Morgan betaalde 175 miljoen voor in feite een database met een bedrijf er omheen. Uiteindelijk bleken er maar een paar honderdduizend adressen echt te zijn. JP Morgen is nu een rechtszaak tegen de onderneemster begonnen.
  • Goldman Sachs denkt dat de huizenprijzen in de VS gemiddeld wel zo’n 25% kunnen vallen ten opzichte van de top in 2022.
  • Sportman Tom Brady had een miljoen aandelen FTX in zijn bezit, goed voor ooit een waarde van 45 miljoen dollar. Hij loopt nu de kans dat het volledig verloren gaan, omdat aandeelhouders bij een faillissement achteraan aansluiten.
  • ExxonMobil heeft van 1977 tot 2003 klimaatmodellen laten maken en constateerde dat hun onderzoek overeenkwam met dat van universiteiten. De aarde warmt op was ook hun conclusie. Naar buiten toe gaven ze heel andere commentaren en het bedrijf bracht onderzoeken van anderen in twijfel. Dit kan forse financiële consequenties voor het bedrijf gaan hebben, want nu hun leugens openbaar zijn geworden is het wachten op rechtszaken tegen het bedrijf.
  • Ten opzichte van een maand geleden zijn in de4 VS de prijzen 0,1% gedaald. Het is voor het eerst sinds mei 2020 dat prijzen maand op maand dalen.
  • President Lula van Brazilië gaat de veiligheidsdiensten schonen van al te fanatieke Bolsenaro aanhangers. Bij de bestorming van de regeringsgebouwen is gebleken dat er soms actief werd meegeholpen om de bestorming een succes te laten worden. Dat het geen staatsgreep werd, lag aan het leger, dat tot verbazing van de Bolsenaro aanhangers inactief bleef.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *