LADEN

Typ om te zoeken

Soms heb je enorme mazzel

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Soms heb je enorme mazzel

Voor BeursAccent doe ik vooraf vaak even onderzoek naar verhandelbaarheid als er een klein aandeel besproken gaat worden. Het is immers leuk om af en toe over een klein aandeel te schrijven, maar er moet wel handel in mogelijk zijn.

Zo kocht ik als test 10.000 aandelen voor 16 cent per stuk. Dat ging wonderwel goed en aan het einde van de dag had ik tegen die koers de aandelen in bezit.

Standaard leg ik bij dat soort pennystock aandelen een verkoopprijs in van het dubbele en daarboven nog weer één op 0,48. Je weet immers nooit hoe het loopt. Vervolgens ging ik het artikel schrijven. Tot mijn verrassing was de 0,32 de tweede dag al bereikt (en voor ik mijn artikel af had) en nu, twee weken later, zijn de laatste aandelen op 0,49 verkocht. Helaas hebben we dit aandeel nooit officieel in de BeursAccent portefeuille kunnen opnemen. De stijging ging daarvoor veel te snel. Het bedrijf achter het aandeel is enorm goed aan het boeren… Dát had ik goed gezien. Dat het zo hard met de koers zou gaan, dat is voor mij een keer mazzel, maar voor de abonnees van BeursAccent pech. In de laatste nieuwsbrief had ik vastgehouden aan de 16 cent in de hoop dat de koers nog weer terug zou vallen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *