LADEN

Typ om te zoeken

Sociale onrust en geweld

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Sociale onrust en geweld

Vorige week werd een topman van Air France letterlijk uitgekleed toen stakende en protesterende medewerkers zich toegang wisten te verschaffen tot de directiekwartieren van de onderneming. Afgelopen woensdag sloeg een vreedzaam protest in Brussel om in zware rellen toen de vlam in de pan sloeg bij stakers.
De stap om geweld te gebruiken is klein bij zowel degenen die protesteren als bij degenen die de orde moeten handhaven. Er is een geweldspiraal trend zichtbaar die verder en verder gaat en die uiteindelijk kan leiden tot terreur vanuit onze samenleving zelf. En reactie op zo’n terreur vraagt dan vervolgens om een sterke overheid en de installatie van een dictatuur. Bewust of onbewust wordt daar steeds meer op ingezet en vooral de overheid doet er alles aan om de totale controle over de inwoners te verkrijgen. Dat is makkelijk als straks de dictatuur komt…
Het is nu slechts de vraag wanneer de eerste protestdoden in West Europa gaan vallen en de roep om een krachtiger overheid luider worden.
Waarom zijn we niet in staat een eerlijke samenleving op te bouwen?
Een samenleving die allereerst uitgaat van eerlijk geld dat op basis van een serieuze onderliggende waarde is opgebouwd en dat niet zo maar ‘bijgemaakt’ kan worden en in feite aan rijke en machtige bankiers verstrekt kan worden.
Door het bijna ongelimiteerd bijmaken van geld zijn de banken veel te machtig geworden en die basis oneerlijkheid ligt in mijn ogen aan de basis van alle sociale onrust.
De gretigheid en hebberigheid van de rijkste 1% is onacceptabel en moet een halt worden toegeroepen.

1procent

De beste weg om dat te doen, is om massaal niet langer te werken met het geld van de bankiers! U hoeft er niet totaal mee te stoppen, maar geef ze zo min mogelijk de ruimte hun macht te vergroten en ruil ‘hun’ geld in voor andere bezittingen. U krijgt uw loon in ‘hun’ geld, maar u hoeft het vervolgens niet in dat geld op hun bankrekeningen te bewaren.
Haal uw geld weg van de spaarrekening en maak er weer echt geld van, of zet het om in andere waardes.
Goud en zilver zijn niet eens zo nodig als onderliggende waarde voor een eerlijk geldsysteem, ze zijn vooral nodig al vervanging van het oneerlijke geld van de bankiers.

 

PS: Over sociale onrust, trends in de maatschappij en de gevolgen voor de beurs schreef Robert Prechter ooit een tweeluik met de naam Socionomics. Het blijft een aanrader. Klik hier voor een korte video

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *