LADEN

Typ om te zoeken

Slechte leningen in Neo Finance

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Slechte leningen in Neo Finance

Op de site van Neo Finance is heel goed te volgen hoe het zit met de slechte leningen.

De leningen worden verstrekt op basis van een lettercode. A is de beste lening en C de slechtste. Door te werken met + en – wordt daar nog weer verder onderscheid in gemaakt.

Je zou dus verwachten dat C- leningen ook veruit het slechtste zouden lopen. Vooralsnog is dat echter niet zo.

Bij de C leningen is 32,55% achter met betalen en bij C- leningen betreft het 29,81% van de leningen.

Dat zijn schrikbarende percentages, maar realiseer je dat de rente op die leningen ook heel hoog is. De leningen waarop dus wel betaald wordt, leveren goed geld op.

Waarom is C- op dit moment beter?

Ik denk dat het alles te maken heeft met het feit dat C- nog niet zo lang bestaat. Ik verwacht dat gaandeweg het percentage slechte betalers op deze leningen veel hoger gaat worden. Misschien wel richting de 50%.

Waarom denk ik dat? Als we kijken naar tussen de 1 en 30 dagen te laat met betalen dan is het percentage bij C 6,74% maar bij C- al 12,64%.

Bij 31 – 60 dagen te laat C 2% en C- 8,17%

Bij 61 – 90 dagen te laat C 1,16% en C-2,6%

maar bij meer dan 90 dagen zien we dat C op 13,58% staat en C- op 6,41%. In deze periode zitten de allereerste leningen want boven de 90 dagen te laat zijn er nog geen C- leningen in het systeem. C- bestaat daar nog te kort voor.

Gezien de enorm hogere percentages bij de 31 tot 90 dagen leningen verwacht ik dus op termijn ook in die langere periodes een veel hoger percentage slechte leningen. Bij C- geeft Neo Finance geen terugkoop garantie. Je kan er ook geen verzekering op afsluiten.

Mijn ervaringen met die leningen zijn zo slecht dat ik er niet meer in wil zitten. In mijn ogen zouden die mensen gewoon niet moeten lenen en zeker niet tegen die hoge rente percentages. Ze hebben een probleem en dat is geldtekort, maar geld lenen is voor hun structureel de oplossing niet.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *