LADEN

Typ om te zoeken

Salderingsregeling (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Salderingsregeling (Tom Lassing)

De Nederlandse politiek beloofde eerst een verlenging van de bestaande salderingsregeling van 2020 tot 2023. Die aanvankelijke verlenging werd weer ingetrokken, waarna er begin 20202 een einde zou komen aan de salderingsregeling.
Maar… Er zou een nieuwe regeling voor terug komen waarbij niet alleen bestaande bezitters van zonnepanelen geen groot nadeel van de veranderingen zouden ondervinden, maar waarbij ook het zo veel mogelijk plaatsen van zonnepanelen zou worden gestimuleerd. Iedereen zou in staat moeten zijn om zonnepanelen investeringen in zeven jaar terug te verdienen.
Dat leek een onmogelijke opgave.
Dat bleek ook vooralsnog een onmogelijke opgave. Minister Wiebes van Economische zaken heeft daarom de salderingsregeling met één jaar verlengt tot en met 2020.
Zo hebben ze één jaar langer om een schier onmogelijke politieke belofte alsnog waar te maken.


Die 7 jaar is in feite belachelijk. Ik heb zelf heel bewust gekozen voor het plaatsen van 27 panelen op een niet ideale plaats. Mijn terugverdientijd is ergens tussen de 10 en 12 jaar. Het was dat, of de dakruimte onbenut laten.
Die genoemde 7 jaar is een ideale situatie en is in mijn ogen niet heilig.
De minister moet dus zijn uitspraak verhelderen door er aan toe te voegen dat die 7 jaar gehaald kan worden onder de volgende condities… (vul ze maar in, maar een vrijwel ideale ligging ten opzichte van de zon is wel een absolute voorwaarde)
Dat de belofte van de politiek niet waargemaakt kon worden is voor mij geen verrassing. Dat had iedereen die de materie een beetje kent wel kunnen voorspellen. Dat zegt daarmee dan wel genoeg over de minister vrees ik.
Niet alleen in de VS komen mensen op politieke posities waar ze niet op thuishoren.

Het verlengen van de salderingsregeling is een mooie opsteker voor iedereen die al zonnepanelen heeft. Het is voor de klimaatdoelen van Nederland geen goede zaak. Wat Nederland nodig heeft, is een enorme uitbreiding van het aantal zonnepanelen. Dat ga je met dit politieke gesteggel niet voor elkaar krijgen.

Overweegt u zonnepanelen? Vraag dan hier een offerte op en laat weten dat u via Beursbox gekomen bent! Dat zal u een kleine extra korting opleveren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *