LADEN

Typ om te zoeken

Ruzie tussen PP de Vries en R Gooskens wordt fel (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Ruzie tussen PP de Vries en R Gooskens wordt fel (Tom Lassing)

Het begon allemaal met een kritische analyse van Roel Gooskens, waarna Peter Paul de Vries reageerde zoals betrapte CEO’s vroeger naar hem toe reageerden. Dan weet je al, dit wordt weer een klassiek geval want blijkbaar is een gevoelige snaar, zoals zoiets als ‘de waarheid’ geraakt.
We worden daarin niet teleurgesteld, want Roel heeft de beerput opengegooid en is dieper gaan graven dan Peter Paul de Vries lief is.

peterpauldevries
Door Roel publiekelijk af te zeiken, heeft Peter Paul hem nu echt kwaad gemaakt. Dat was geen goed idee, en dat had Peter Paul moeten weten, want zo werkte dat vroeger bij hem ook.
Maar tegenwoordig is Peter Paul degene die blijkbaar het nodige te verbergen heeft.
Want wat ook de reden was, Value8 is een samenstelling van deelnemingen die met de natte vinger gewaardeerd zijn en bij twijfel werd steeds de hoge waardering als uitgangspunt genomen.
Dan nog kan één fantastische investering de rest in de toekomst goedmaken, maar het wordt vanuit de analyses van Roel steeds duidelijker dat de meeste investeringen het predicaat “fantastisch” niet gaan verkrijgen.
Roel Gooskens neemt veel minder dan voorheen een blad voor de mond. De vergelijkingen met eerdere oplichtingen worden ook steeds concreter. Hij heeft het over “het web om consumenten in te verstrikken”, “overgewaardeerde aandelen Value8”, “opgeklopte verhalen”, “lokt hij beleggers”, “Boilerroom” en “Sigaar uit eigen doos”.
Het venijn druipt er vanaf, maar Roel is dan ook kwaad. Zijn analyse was prima en in plaats van een eerlijk gesprek kreeg hij een publieke vernedering.
Ook de accountant van Value8 is nu het haasje. Deze wordt met naam en toenaam genoemd. Gaat het nu daadwerkelijk mis met Valeu8, dan is het ook over en uit met deze accountant. Die kan zijn naam dan ook bij het grof vuil zetten.
Probeert Roel hier de accountant en het bedrijf uit elkaar te drijven? Als de accountant ook maar enige twijfel heeft, dan zal de relatie met Value8 wel eens snel over kunnen zijn. Aan de andere kant is het leed nu mogelijk al een feit en kan de accountant nu ook niet veel meer dan vastklampen en hopen dat het Value8 schip niet vergaat.
Roel verwijst naar de film Boilerroom om te wijzen op zaken die hij bij Value8 ook denkt te zien. De film ging over een enorme oplichtingspraktijk, want een boilerroom is pure oplichting. Ik heb daar laatst ook over gepubliceerd toen ik de boilerroom Monex BMO Securities in Beursbox besprak.
Tot op de dag van vandaag worden er hacking pogingen op de sites waarop we de artikelen publiceerden gedaan. Dat begon net na telefonische bedreigingen vanuit Monex BMO Securities. Ook ik ben zo’n type dat feller wordt naarmate je meer tegengas geeft.
Roel gaat nog weer verder bij Value8. Deze firma heeft namelijk interne toezichthouders. Roel gaat nu zo ver dat hij ze met naam en toenaam noemt en commentaar op ze geeft. Zo geeft hij al aan dat enkele commissarissen persoonlijk heel vermogend zijn en dus goed kunnen zijn voor de toekomstige schadevergoedingen aan benadeelde aandeelhouders.
Oef, dat zal hard aankomen bij de heren. Zouden ze dan eindelijk hun taak serieus gaan nemen?
Ook de accountant wordt aangezien voor iemand die wel kan dokken als het ooit tot schadeclaims gaat komen.
Grootaandeelhouder Delta Lloyd krijgt ook een sneer. Hoe lang is die nu nog grootaandeelhouder?
Ook de AFM krijgt een tikje op de pols. Immers zijn er naar aanleiding van de eerdere artikelen genoeg redenen te verzinnen waarom de AFM een onderzoek naar Value8 kan doen. Doet de AFM achter de schermen al iets, of hebben we hier wéér te maken met falend toezicht van de AFM? Roel vraagt zich dat terecht hardop af.
En dan last but not least… de Vereniging Effecten Bezitters VEB. Ooh wat zouden die graag buiten schot blijven! De club waar Peter Paul de Vries ooit een zeer succesvolle voorzitter van was en de vereniging die hem nog altijd op handen draagt. Niets hebben die laten weten. Het bijtertje is een schoothondje daar waar het Value8 betreft.
Wanneer komt de VEB met haar onderzoek? Is de club nog wel de onafhankelijke vereniging die staat voor de rechten van de beleggers?

Meer info op www.ftm.nl

Zie ook: http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/willemokkerse/25800377/__Value8_boterzacht_investeringsfonds__.html

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *