LADEN

Typ om te zoeken

Rijk denken

Beleggers Nieuws Besparen Goud Laatste Nieuws

Rijk denken

Er is een enorm verschil in hoe rijke mensen denken en hoe anderen die niet rijk zijn denken.
De kans is groot dat het verschil in hoe je denkt enorm van invloed is op of je ook daadwerkelijk rijk bent of gaat worden.
Het verschil in denken is overigens niet genetisch bepaald, want mijn zus is totaal anders als dat ik ben. Ik heb het voorbeeld daarom erg dichtbij.
Stel even, je hebt 1000 euro. Stel maar even dat je het net gekregen hebt. Puur even voor de kern van het artikel.
Ineens is er dus 1000 euro.
Wat ga je nu doen?
Iemand die rijk denkt, zal direct overwegen het ergens in te beleggen. In mijn geval is de kans groot dat ik het eigenlijk direct over maakt naar NEO Finance, of ik koop er bij Goud999 of Holland Gold edelmetaal voor. Je wilt immers ook wel wat spaargeld bij de hand hebben. Mijn spaargeld hou ik altijd aan in goud of zilver, nooit op een spaarrekening.
Iemand die niet rijk denkt, die gaat het uitgeven. Immers, met 1000 euro koop je een heel gave smartphone en zo kan je je omgeving weer laten zien dat je helemaal hip bent.
Zie je het verschil?
De één heeft over een jaar 1.100 euro, de ander heeft over een jaar een smartphone van de vorige generatie.
De één investeert, de ander consumeert.

Voor de economie is overigens de consumerende persoon op de korte termijn interessanter. Op de lange termijn is echter de investeerder belangrijker. Dat geld blijft namelijk beschikbaar voor anderen. Anderen die het mogelijk dan uiteindelijk ook wel consumeren. Vaak door het geld te lenen en daar dan ook nog eens rente over te moeten betalen. Dan wordt die smartphone die ze kopen helemaal een duur ding.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *