LADEN

Typ om te zoeken

Resultaten Crypto Onderzoek Beursbox.nl (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Resultaten Crypto Onderzoek Beursbox.nl (Tom Lassing)

De enquête heeft enkele interessante gegevens opgeleverd. Ik wil er overigens geen enkele wetenschappelijke conclusies aan verbinden. Het laat het volgende zien:
45% van de personen die de moeite nam om te reageren, heeft al iets met crypto’s gedaan.
55% heeft nog nooit in crypto’s gehandeld.
De belangrijkste reden om crypto’s te bezitten, was overduidelijk de speculatie op waarde toename. Vergeet dus maar het feit dat het om een hoger doel zou gaan. Dat blijkt totaal niet uit de antwoorden die we kregen. Het is voor de meesten gewoon een kwestie van handel. Overigens zien we daarin wel verschillende tussen beleggers die voor 2015 handelden en beleggers die daarna begonnen zijn. De eerste beleggers hadden wel degelijk vaker een hoger doel voor ogen. Het was er echter niet veel. De meeste crypto beleggers zijn pas in 2017 actief geworden.
Iedereen die al eens handelde, staat op winst. Op zich geen vreemde zaak nu de waarde de laatste maanden zo enorm is toegenomen. Wat echter ook opvallend is, is dat vrijwel iedereen die al eens handelde in crypto’s er ook nog altijd in zit. Er is dus nog geen enkele sprake van het verlaten van die markt door beleggers.
De crypto met de grootste voorkeur bij beleggers is volgens de enquete ripple, gevolgd door ether, met bitcoin op een derde plaats. De andere crypto’s volgen op grote afstand.
Zoals al geschreven, de meeste beleggers die reageerden hebben nog nooit een positie in crypto’s gehad. Waarom niet? Het kwam er vaak op neer dat onbekend onbemind maakt. Ook had een deel wel het idee simpelweg te laat op het feestje gekomen te zijn.

Ik wil bij deze iedereen die de moeite nam om e.e.a. in te vullen nog even bedanken voor de reacties.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *