LADEN

Typ om te zoeken

Rente verhoging in de VS

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rente verhoging in de VS

De FED heeft zichzelf vast gemanoeuvreerd. Ze hebben de markt zo beloofd dat er een renteverhoging gaat komen, dat ze bijna niet meer terug kunnen.
De vraag is dus wat of de FED in december gaat doen. Alsnog een excuus vinden om de renteverhoging uit te stellen, of het toch doorvoeren en dan maar zien wat er gaat gebeuren.
Het punt is, de FED moet ‘iets’ gaan doen, want de opties van het huidige beleid zijn op. Het wonder van een economie die zich hersteld lijkt zich niet te gaan voltrekken en als je truc als goochelaar mislukt, dan moet je snel met de volgende truc komen, anders is je rol als goochelaar snel uitgespeeld.
En de FED is die goochelaar die iedere keer met een nieuwe truc de wereld verbaasd moet doen staan. Zonder dat zijn ze gewoon een stel nep ambtenaren die veel te veel ondemocratische macht hebben en de grootste fraude in de geschiedenis van de mensheid op hun naam hebben staan.
Dát mag natuurlijk helemaal niet uitkomen!
De nieuwe truc is dus mogelijk een renteverhoging. De vraag is dan of dat met of zonder nieuwe QE ronde plaats gaat vinden. Een renteverhoging alleen is namelijk best eng.
Stel je toch voor dat de markt het verkeerd oppakt…

bearishe grafiek

Het gevolg is dan zwaar dalende beurzen en verlies van vertrouwen in de economie.

Zou ik FED goochelaar zijn, dan zou ik die kleine renteverhoging verpakken in een volgende broodnodige QE ronde. Zo verzacht je de schok van een trendomkering in de rente door de al bestaande truc nog weer verder op te rekken.
Hoe dan ook is zowel de renteverhoging als een eventuele QE ronde uiteindelijk geen enkele oplossing.
Een echte oplossing kan alleen maar komen vanuit een echte opleving van de economie. En daarvoor moet in ieder geval de middenklassen netto meer gaan verdienen. Zolang dat het geval niet is, kan je een serieuze opleving van de economie wel vergeten.
Ik zag die netto inkomens voor de middenklasse nog niet toenemen. Met een economie die voor 70% en meer afhankelijk is van de middenklasse kunnen ze me niet wijsmaken dat de Amerikaanse economie echt groeit. Het zijn dus vooralsnog alleen maar prachtige trucjes van de meester goochelaars.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *