LADEN

Typ om te zoeken

Rente bij NEO Finance gedaald

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rente bij NEO Finance gedaald

Dit gaat NEO Finance publiceren:
“We willen je graag informeren over een belangrijke wijziging met betrekking tot de rentetarieven voor leningen. Sinds januari hebben we de rentetarieven voor leningen met rating A+, A en B met één procentpunt verlaagd. Dit besluit is genomen na een zorgvuldige beoordeling van de huidige macro-economische situatie en de concurrentie op de markt.”
Blijkbaar is er dus buiten AI om ook puur een directiebesluit mogelijk en nodig over de basis stand van de rente. Dat is voor mij nieuwe informatie. Ik had verwacht dat op basis van AI ook de basisrente wel vastgesteld zou worden. Om haar concurrentiepositie te behouden heeft NEO Finance dus besloten om de rente iets te verlagen.

Overigens is ook duidelijk geworden waarom we nu zo weinig leningen in de open markt hebben. NEO Finance heeft een personeelstekort. Ze gaven in Litouwen al aan dat het in februari opgelost is. Het probleem in Litouwen is het feit dat er een flinke inflatie is. Lonen stijgen niet genoeg mee. Waar je dan als medewerker meer kans mee maakt, is een nieuwe baan zoeken en daar een hoger loon eisen.
Je ziet dus dat mensen in Litouwen steeds aan het jobhoppen zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *