LADEN

Typ om te zoeken

Reële rendementen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Reële rendementen (Tom Lassing)

Samen met enkele andere investeerders beleg ik in enkele huizen in Florida. Bij één pand hadden we het probleem dat het huis niet tegen een gewenste prijs verkocht leek te kunnen worden. We hebben er toen ruim een jaar een huurder in laten wonen. Zo leverde het in ieder geval nog huurpenningen op.
Dit jaar is het huis opnieuw in de verkoop gegaan en nu is er wel een koper tegen de gewenste prijs gevonden.
Ondertussen zijn we wel drie jaar verder ten opzichte van de start van het project. Een prachtige winst moet je nu wel over drie jaar uitsmeren.
Het lijkt te gaan uitkomen op netto 8% rendement per jaar.
Het was uiteraard op jaarbasis veel meer geweest als de verkoop indertijd in één keer gelukt was.
Toch is 8% jaarrendement helemaal niet zo gek. Ik wil het daarom zeker geen mislukte investering noemen.
Het is zeker beter dan mijn eerste onroerend goed investering in Florida. Die leverde een rendement op van een percentage achter de komma. In die zin ben ik nu helemaal niet ontevreden.
Echt mazzel heb ik in die huizenmarkt nog niet gehad. Met één van de huizen is nog altijd een probleem dat speelt tussen de oude eigenaar en de hypotheekverstrekker. Daar hopen we nu op eindelijk eens een uitspraak van de rechter, want hoewel het huis nu al ruim een jaar van ons is, kunnen we niets.

Als de oude eigenaar per ongeluk toch nog in het gelijk gesteld zou gaan worden, dan is er nog altijd de kans dat we de title weer moeten inleveren. Ondertussen zit ons geld al die tijd al wel in het huis. Hoe dan ook gaat dit procentueel op jaarbasis nooit meer een enorme klapper worden, want ook hier zijn we nu ondertussen al twee jaar onderweg.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *