LADEN

Typ om te zoeken

Rationele beurs

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Rationele beurs

Eerder deze week kreeg ik een video toegestuurd met daarin een interview met een uranium deskundige.
Deze man werkt voor Sprott en hij vindt zichzelf geweldig.
Hij heeft geen goed woord over voor beleggers die nu in uraniumaandelen stappen.
Het beleggen in uraniumaandelen is in zijn ogen totaal niet rationeel, want die uraniumbedrijven gaan in zijn ogen deze cyclus geen winsten maken. De verwachte koerswinsten op de aandelen zijn daarom totaal niet rationeel en daarom zijn beleggers die in die aandelen stappen in zijn ogen sukkels.
Het mooie van beleggen is dat je kopers en verkopers nodig hebt. Zijn eigen werkgever zorgt er voor dat heel de wereld van uranium en uraniumaandelen veranderd op een manier zoals nog nooit gezien is.
Zijn werkgever is JUIST de partij die de rationaliteit uit de markt wil halen en speculatie wil stimuleren.
Wat dus de rationele zin is om uraniumaandelen beleggers mafkezen te noemen ontgaat me.
De beurs is vrijwel nooit rationeel. Het is net als een analoog horloge. De beurs is slechts zelden ‘goed’ gewaardeerd. Veel vaker is het ’te duur’ of ’te goedkoop’.
Kijk naar aan aandeel als Tesla. Dat ene bedrijf was niet zo lang geleden net zoveel waard als alle andere autofabrikanten in de wereld bij elkaar. Dat is totaal niet rationeel. Maar zo werkt de beurs ook niet.
De beurs is als een kleuter. Alles wordt overdreven. Dat kan je dom of achterlijk vinden en er laatdunkend over doen, maar dat maakt het niet minder waar.
Maar zoals gezegd… de beurs bestaat uit kopers en verkopers die tegelijk in de markt zitten. Dat heb je nodig voor een goed werkende beurs.
Daarmee vind ik die man niet stom of niet intelligent. Hij heeft slechts een andere mening. Dat respecteer ik zonder verder waarde oordeel.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *