LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 dec 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 dec 2021

  • Gisteren zware verliezen voor uraniumaandelen. Het kwam na een hele goede dag voor uraniumaandelen, dus de winst van een dag eerder ging weer verloren. Ik maakte gisteren een video over een uraniumaandeel. Kijk hier
  • De voormalige CEO van Bear Stearns is gisteren op 87 jarige leeftijd overleden. James Cayne bracht het bedrijf tot ongekende hoogtepunten en daarna tot bijna het faillissement.
  • Apple heeft besloten een aantal toptalenten een bonus van 180.000 dollar te geven om te voorkomen dat ze de overstap naar Meta maken.
  • Het aandeel Didi (DIDI) zit al maanden in een neerwaartse spiraal. Medewerkers hebben te horen gekregen dat ze hun bonusaandelen niet mogen verkopen. Eigenlijk zou de 180 dagen lock up verlopen, maar nadat de insiders massaal begonnen te verkopen, werd de handel stop ingezet.
  • Er zijn enkele schepen met extra vloeibaar gas op weg naar Europa. Niet omdat Europa geholpen moet worden, maar omdat de gasprijs nu zo hoog is, dan het commercieel heel interessant is om hier nu gas te komen leveren. De schepen waren eigenlijk op weg naar Azië.
  • De Shanghaimiao-kolencentrale in China wordt de grootste kolencentrale ter wereld. Een eerste deel is nu opgestart. China gaat de komende jaren nog zeker 150 GW aan kolencentrale capaciteit online brengen. Pas na 2025 wil China beginnen met het afbouwen van kolencentrale capaciteit. Ze gaan het dan vervangen door kerncentrales. De nieuwe kolencentrale word overigens wel één van de meest efficiëntste centrales in de wereld.
  • Cathie Wood heeft een slecht jaar gezien. Ze deed het jarenlang extreem goed, maar na half februari dit jaar was het feest voor haar over. Haar ARK fonds deed het met een verlies van 21% niet goed. Ongeveer een achtste van het geld is door deelnemers uit het fonds getrokken.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *