LADEN

Typ om te zoeken

Positief blijven

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Positief blijven

De economie trekt aan. Omroep Brabant gaf het afgelopen vrijdag aan, en dan moet het toch wel kloppen.
Waarom trekt de economie aan? Nu, volgens Omroep Brabant omdat er minder faillissementen uitgesproken worden. Dat is een teken dat de economie aantrekt…
En dat was het eigenlijk wel met de argumenten van die omroep.
En als je niet dieper zoekt, dan klinkt het heel legitiem.
De vraag is dan, moet je verder zoeken? Als we nu allemaal doen alsof ze gelijk hebben, hebben ze dan niet gelijk?
En andersom, als we allemaal sceptisch zijn, brengen we onszelf daarmee dan niet de recessie in?
Het kan allemaal. Ik las ooit het verhaal van een hotdogverkoper die het fantastisch deed. Zijn zoon studeerde economie en kwam zijn vader even vertellen dat het allemaal heel slecht ging met de economie. De vader werd voorzichtiger, kocht minder in, maakte minder omzet en inderdaad! Het ging ook hem vervolgens slechter.
De grote vraag blijft of het hem ook slechter vergaan was als hij niet gehoord had over de slechte economie. Dan had hij dagelijks meer dan genoeg blijven inkopen, had hij nooit neen hoeven verkopen en was door zijn positieve inzet zijn omzet misschien totaal niet geraakt.
Als we allemaal net doen alsof onze neus bloedt, dan komt het dus allemaal goed!
En ik moet hier dan ook in deze nieuwsbrief in feite rookgordijnen schrijven. Ik moet alleen maar positieve berichten vertellen en u heel positief houden?
Helaas, zo ben ik niet. Wat ik wel probeer, is om OOK te laten zien hoe je je kan wapenen tegen eventuele slechtere tijden. Maar ik ga er niet om liegen. Het is niet zo dat de zaak morgen al moet klappen, maar ik kan het daarentegen ook niet uitsluiten. Niemand wint ermee dat de zaak in elkaar klapt, maar de kans bestaat nu eenmaal dat de menigte ineens wel ziet dat de keizer naakt is. Het is naar mijn idee goed je tegen zo’n moment te wapenen, en dan liefst zonder de kansen die er ook zijn mis te lopen.
www.beursaccent.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *