LADEN

Typ om te zoeken

Peak soil

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Peak soil

landbouw, bodem, peak soil

Dit onderwerp begint gelukkig nu bij boeren ook wat meer in het blikveld te komen. Boeren in Nederland zijn veel te lang alleen maar gericht geweest op ‘van het land halen’. Dat het land ook iets teruggegeven moest worden, dat is na de introductie van kunstmest buiten beeld geraakt.
De Nederlandse agrarische bodem heeft hierdoor een ernstig tekort aan organisch materiaal gekregen. Het gevolg is dat er vervolgens veel verstuiving plaatsvindt.
Ook onze wetgever heeft dat gelukkig al onderkend en sinds enkele jaren is de boer verplicht om na de oogst een groenbemester te zaaien.
Dat ging eerst nog mokkend, want het kost en men was vergeten te vertellen wat het de boer oplevert.

landbouw, bodem, peak soil
Langzaam begint agrarisch Nederland nu in te zien dat die boom knuffelaars uit Wageningen, die met het plan gekomen zijn, toch wel een punt hadden.
De methode dat iedereen gedwongen wordt om het te doen is beter gebleken dan hopen dat iedereen het beste doet. Dat doen ze namelijk niet door onwetendheid, vooringenomenheid, gierigheid, domheid, kortzichtigheid en meer van die heerlijkheden.
Helaas is het nu eenmaal zo dat opleggen van goede dingen vaak gewoon de beste oplossing is. Jammer voor de libertariërs, maar zo is het nu eenmaal. De mens is niet slim genoeg gebleken om het goede zo maar uit zichzelf te doen.
Kijk hier naar mijn pagina over onder meer peak soil.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *