LADEN

Typ om te zoeken

Passief inkomen

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Passief inkomen

Ik ben een voorstander van een basisinkomen… Maar… Ik realiseer me dat dit er maar niet zo maar gaat komen. In feite willen heel veel partijen het wel, maar ze durven het niet toe te geven. Het is politiek gezien te “eng” om op dit moment al ‘voor’ te zijn.
In wezen is de steun en financiële hulp die in de VS door zowel Republikeinen als Democraten aan de bevolking gegeven werd/wordt, ook een basisinkomen. Het was zelfs in eerste instantie een veel te hoog inkomen, want in veel staten was de uitkering hoger dan het loon dat velen konden verdienen. Het gevolg was dat veel banen verloren gingen omdat mensen simpelweg liever werkloos waren want dat scheelde ze heel veel inkomen. Daarbij hadden ze dan ook nog eens vrij!
(Dat is in de VS een weelde die ze amper kennen. 15 betaalde vrije dagen in een jaar is al een vrijgevige werkgever.)
Er is politiek gezien nog geen momentum voor officieel toegeven dat het basisinkomen een valide oplossing is. Het komt er daarom maar zo niet.
Dus zelf doen!
Hoe kan je zelf zoiets creëren?

In wezen in dat vrij simpel. Je kan je eigen spaargeld aan het werk zetten.
Zo levert mijn 17.000 euro investering in Neo Finance me nu al netto 300 euro per maand op.
Geld dat ik ook weer inzet, maar ik zou het ook kunnen opnemen en daarmee mijn maandinkomen met 300 euro verhogen.
Bij Neo Finance kan je al vanaf 10 euro investeren.

Een andere mogelijkheid is meedoen met een vastgoed investering zoals bij Matching Capital.
Mijn oudste dochter doet dat in projecten die ik er heb lopen. Ze krijgt nu vanuit haar investering ongeveer 200 euro per maand aan rente binnen. Normaal maakte ze dat geld op aan vakanties, maar nu spaart ze extra in Neo Finance omdat vakanties nu niet mogelijk zijn. Haar passieve inkomen neemt dus verder toe. Investeren is al mogelijk vanaf 5.000 tot 10.000 euro.

Een derde optie heb ik zelf opgestart, namelijk het kopen van onroerend goed dat ik vervolgens verhuur. Iedere maand komt er nu duizenden dollars aan huur binnen. Echter… Ik heb veel van het geld daarvoor geleend en ik moet dus ook iedere maand duizenden euro’s aan rente vergoeden.
Ik heb van mijn 28 huizen twee huizen ook weer met een forse winst verkocht. De winst van die twee verkopen maakt dat ik nu in de huizen investering in de plus sta. Zo’n portefeuille opbouwen kost de nodige investering en het gaat nooit zo snel als dat je hoopt en verwacht. In mijn geval was het vooral Corona die hard toe sloeg, maar al voor Corona had ik al te maken met de nodige tegenslagen. Ik vrees dat deze optie niet voor iedereen weggelegd is.
Als eenmaal mijn portefeuille volwassen is en de achterstand in verbouwingen en renovaties is weggewerkt, kan ik gewoon uit de huur iedere maand een stukje winst gaan bijschrijven. Die weelde heb ik nu nog niet.

Een vierde mogelijkheid is in theorie ook heel simpel, maar in de praktijk is die mogelijkheid een enorme uitdaging gebleken. Dat is namelijk zelf gaan beleggen.
Helaas is het nog steeds zo dat GEMIDDELD 90% van de beleggers 2% per maand verliest…
Bent u in staat bij die wel succesvolle 10% te komen? Waarom dan?
Vraag u serieus af wat u extra brengt waardoor u wel tot de uitzonderingen gaat behoren.
Ik ben zelf belegger vanaf 1987 en vol lof over een opzet zoals Neo Finance. Daar stop ik nu privé liever mijn geld in, dan beleggingen op de beurs. Dat zou ook u toch eigenlijk wel wat moeten zeggen.
Zakelijk ben ik overigens wel belegger en geen kleintje ook, maar privé stop in geen geld meer in beursposities. Een heel bewuste keuze.

Een alternatief is om via een systeemmatige opzet te werken. Kijk hier.

Ik heb samen met Jos van Spelde ook een E-boek geschreven over dit onderwerp. Kijk hier

Voor mij is het zonneklaar dat inwoners van Europa zelf OOK moeten werken aan een persoonlijk (passief) basisinkomen.
Zorg er voor dat u steeds minder afhankelijk wordt van een inkomen vanuit werk. Dat werk wordt namelijk steeds onzekerder. Wat is er nu mooier dan op een gegeven moment werk te kunnen gaan doen wat u écht enorm leuk vindt en zonder dat het loon daarbij doorslaggevend is? Ik ben één van de gelukkigen die van de hobby werk konden maken.
Dat geeft een enorme rijkdom. Meer dan geld kan zeggen!

Tags

2 Reacties

 1. Jan Willem Boerrigter 13 november 2020

  Beste Tom, met veel plezier volg ik je via mijn beleggen.com en lees ik onder andere jou berichten. Ik ben zelf ook continu op zoek naar een manier om een passief inkomen te genereren. Sinds 1,5 maand heb ik een account bij neofinance en heb ik gezien dat het inderdaad geld oplevert.

  Ik heb een aantal vragen aan de hand van het bovenstaande artikel

  1) je zegt dat je bij Neofinance ongeveer 300 euro per maand ontvangt, betekend dit dat je vooral in de hogere leningen zit?
  2) Hoe werkt Matching Capital en wat zijn hier de risico’s ?

  Ik hoop dat je mijn vragen kunt beantwoorden en als je nog meer informatie hebt over het genereren van een passief inkomen hoornik het graag.

  Met vriendelijke groet,

  Jan Willem Boerrigter

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 14 november 2020

   Jan Willem,
   1. Ja, ik zit vooral in 12%+ rente leningen. Dat is meer risico, maar met een beetje actief beheer kan ik de rendementen heel leuk houden. Mijn zoon heeft overigens een 4% hoger rendement. Hij zit écht in één soort lening die heel goed uitpakt. Ik zit in van alles omdat ik er ook over wil schrijven.

   2. Dat is een vraag die echt bij Matching Capital hoort. Ik ben er project aanbrenger en ik ben er affiliate. Ik ben echter geen eigenaar of medewerker. Op de site staat per project wat de voorwaarden en dus ook risico’s zijn. Ze zijn heel selectief met projecten en er bijzonder trots op dat ze tot op heden allemaal gelukt zijn.

   Meerdere manieren van een (passief) inkomen vindt je hier

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *