LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 okt 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 okt 2020

  • Gisteren heb ik een Technische Analyse op Barrick Gold losgelaten. Barrick is de grootste goudmijn operator in de wereld en dan verwacht je ook superieure kwaliteit en resultaten. Kijk hier naar de analyse.
  • De beurzen zijn gisteren gevoelig lager gesloten. De spanning neemt blijkbaar toe bij beleggers en misschien daarom even wat geld uit de markt halen?
  • Het Witte Huis heeft aangegeven dat de VS nu alleen nog maar hoopt op een technische oplossing voor Covid-19. De president vond zichzelf een oorlogspresident, maar hijst nu de witte vlag een week voor de verkiezingen.
  • In Italiaanse steden komt de bevolking in opstand tegen de aanhoudende Covid maatregelen. Men is het spuugzat en laat het nu weten ook.
  • In de VS is de rechter voor de Supreme Court bevestigd. Daarmee hebben de Republikeinen hun eigen in 2016 ingestelde regels alweer overtreden, puur omdat ze het konden. Dit zal een langdurige smet op de Amerikaanse politiek geven en Democraten zullen Republikeinen nooit meer volledig vertrouwen. Rechters zouden niet politiek moeten zijn, maar helaas is het in de VS zo dat ze juist wel eerst naar de politieke partijlijn kijken en dan naar de wet. Volgende week zal Obamacare bij de Supreme court voorliggen en bestaat de kans dat in de laatste weken van de regering Trump de gezondheidszorg en verzekering voor tientallen miljoenen Amerikanen nog nét wordt gestaakt. Midden in een pandemie…
  • De IPO van ANT group wordt de grootste ooit. 35 miljard dollar moet er opgehaald gaan worden. Als dat lukt, zal Jack Ma van Alibaba de op 10 na rijkste man van de wereld worden. Hij zit voor 8,8% in ANT. Zijn belang is dan 27 miljard dollar waard. Het mag duidelijk zijn dat dit geen gezonde of goede situatie is. Zo rijk hoort niemand te zijn.
  • De netto winst van HSBC halveerde tot ‘slechts’ 1,4 miljard dollar over het derde kwartaal. De bank gaat nu de al gestaakte dividend betalingen vrijwel zeker niet hervatten. Immers, 1,4 miljard dollar, dat is bijna niets…
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *