LADEN

Typ om te zoeken

P2P Lening, wat is het

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

P2P Lening, wat is het

mark leenards, neo finance

In feite is het als particulier geld uitlenen aan andere particulieren. De reden dat het bestaat is gelegen in het feit dat in Oost Europa en in dit geval in Litouwen de bankensector niet goed ontwikkeld is. Wil je als particulier relatief kleine bedragen lenen, dan kan je bij de banken niet snel terecht. Tevens zijn de rentes er extreem hoog.
Dit P2P platform is dus een welkome aanvulling in die markt en de vraag naar kleine leningen is enorm.
De betalingsdiscipline is hoog. Leningvragers weten dat hun betalingsgedrag gevolgen heeft voor de waardering die het systeem aan hen geeft. Iemand met een uitstekende staat van dienst krijgt een A waardering en hoeft dus aanzienlijk minder rente te betalen en zal sneller leningen kunnen krijgen. Heb je een geschiedenis waarbij je wel eens te laat bent geweest met afbetalen, dan kan je een B waardering krijgen. De slechtste waardering is een C notering en die leningvragers betalen vaak tenminste 20% aan rente.
De aflossing van de leningen is altijd op annuïteitenbasis. De verstrekte lening wordt dus al bij de eerste renteafrekening voor een klein stukje afgelost. Uw risico neemt dus ook steeds verder af. Wel moet u dan het geld dat u terug kreeg weer gaan uitzetten in een nieuwe lening als u er rendement op wilt blijven maken.
Het systeem maakt het mogelijk om aan te geven in wat voor leningen u deelnemer wilt zijn. U kan al vanaf 10 euro per lening deelnemen. Ook via die weg kunt u uw risico fors verlagen. Zou er eens iemand betaling onmachtig worden, dan verliest u slechts een paar euro. De ontvangen rente en aflossing heeft in een gunstig geval het uiteindelijke verlies al goedgemaakt en het gaat dan alleen om minder winst.
Het is een heel interessante vorm van leningen verstrekken en ik raad u aan er aan te beginnen. Dit gaat naar mijn idee wereldwijd een groot succes worden. U kan nu al de nodige ervaring opdoen en prachtige rendementen maken.

Open hier een rekening en u krijgt 20 euro bonus!

Op 8 november een presentatie van Neo Finance bij Beursbox in Best. Geef u hier op.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *