LADEN

Typ om te zoeken

Oververhitte woningmarkt (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Oververhitte woningmarkt (Tom Lassing)

Wie nu in Nederland een woning wil kopen, moet echt heel goed opletten. Het aantal beschikbare woningen is minimaal en het aantal kopers is enorm. Die is duidelijk een verkopersmarkt.
Je moet nu als verkoper wel enorm overvragen wil er niemand happen.
Mijn advies daarom aan iedereen die nu in de markt is voor een woning… Ga huren.
Ga huren tot de woningmarkt weer een kopersmarkt is.


Ik weet, dat kan nog wat jaren duren, maar in de huidige markt krijg je te weinig waar voor je geld.
De enige kans om nog een beetje interessant te kunnen kopen is als je via via een woning aangeboden krijgt die nog niet op de markt gekomen is. Alleen dan kan je het geluk nog hebben van een gouden deal.
Verderop in de straat staat een woning te koop. Het is in mijn ogen een bouwval waarvoor ze toch nog 250.000 euro durven te vragen. Ik zou er hooguit 125.000 voor over hebben. Op dit moment zijn de verkopers daartoe niet bereid. Toch is 250.000 voor dat huis en de grond er bij in mijn ogen veel te veel. Het feit dat na het Open Huis het allemaal nog niet verkocht is, zegt mij genoeg.
In 2011 kwam ik er mee weg door fors lager dan de vraagprijs te bieden. Zelfs in die markt heb ik eerst enkele huizen moeten laten lopen omdat ik volgens de verkopers te laag bood. Van één huis weet ik dat ze een jaar later met eenzelfde bod akkoord zijn gegaan. Dat was echter een jaar later en in een zeer slechte huizenmarkt. Achteraf hadden ze beter mijn bod geaccepteerd. Ze hadden dan een jaar eerder dubbele woonlasten minder gehad. Ik was bij mijn huidige huis in drie jaar de derde die kwam en de tweede die een bod deed. Zo slecht was de markt in 2011. Het huis was te koop gekomen aan het begin van de huizencrisis en de vraagprijs was al direct veel te hoog. In de huidige markt zijn verkopers van mening dat iedere vraagprijs een juiste vraagprijs is. Ik zou daar als koper niet in meegaan. Doe eventueel een reëel bod en laat het lopen als ze daarmee niet akkoord gaan. Zelfs in een kopersmarkt werkte ik volgens dat principe.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *