LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 juli 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 juli 2018

– Het ziet er naar uit dat ook Europa mee zal moeten in de nieuwe sancties tegen Iran. De VS staat het Europa niet toe om uitzonderingen te maken. Iran mag zich terecht verraden voelen door Europa dat blijkbaar aan het handje van de VS blijft lopen.
– Amerikaanse boeren klagen steen en been. Hun Mexicaanse medewerkers blijven steeds vaker weg omdat ze de grens niet meer over komen, de prijzen van hun producten blijven dalen omdat sancties nu ingaan en biobrandstof zal geen extra impuls geven.
– China had haar mainland beurzen open willen stellen en koppelen aan anderen beurzen. Die plannen zijn in de kast gezet en buitenlandse bedrijven is te verstaan gegeven dat ze nu niet welkom zijn op de beurzen van mainland China.
– Vandaag gaan Trump en Putin in overleg met elkaar. Er is weinig vertrouwen in hoe Trump dit gaat aanpakken. Het overleg met de Europese leiders heeft Trump niets opgeleverd. Die leiders beloofden slechts dat wat ze Obama ook al beloofden. Ondertussen heeft Trump voor zijn ontmoeting met Putin al aangegeven dat de EU de vijand van de VS is als het op handel aankomt. Ondertussen dwingt de VS de EU om sancties tegen Iran in te stellen.


– Volgens China kwam de groei afgelopen kwartaal uit op 6,7%. Dat is werkelijk precies zoals ze al voorspelden. Hoe lukt het ze toch iedere keer?
– Ook in Nederland zijn Russische Internet trollen actief. Doelbewust worden anti-islam tweets verstuurd zodra zich een incident aangediend heeft. Het gaat de Russen er om de samenleving maximaal te verstoren.
– Banken in Scandinavië gaan samenwerken om samen een eigen betaalsysteem te maken dat de concurrentie moet aangaan met bijvoorbeeld Apple, Samsung, Paypal en Adyen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *