LADEN

Typ om te zoeken

Over de Dood-belasting (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Over de Dood-belasting (Tom Lassing)

We vinden het allemaal heel oneerlijk als over een gekregen erfenis belasting betaalt moet worden. Dat voelt niet goed. Ik ben het daar helemaal mee eens.
Aan de andere kans is de dood belasting een perfecte manier om te voorkomen dat extreme rijkdom bij slechts enkele families blijft hangen.
Het gaat bij de dood-belasting in feite namelijk niet om Jan Modaal. Het gaat om de gigantische vermogens van de superrijken. Het is voor de samenleving als geheel veel beter en eerlijker als de welvaart goed en eerlijk verdeeld is. Natuurlijk mag iemand een zekere rijkdom vergaren en dat moet je zeker niet ontmoedigen. Maar extreem rijk sterven is wel een sneue zaak.
Waarom heb je dan zo hard gewerkt? Niet dat iedereen blut moet zijn op de sterfdag, maar op je rijkst zijn als je sterft, is diep triest. Zeker als het dan gaat om enorme vermogens.
Daarom is mijn voorstel om boven een vermogen van bijvoorbeeld een miljoen euro een stevige belasting te heffen.
Wie rijker is, kan bij leven al vermogen aan kinderen of goede doelen schenken en dat tegen veel lagere belasting tarieven. Doe je dat niet, dan is de consequentie dat bijvoorbeeld de helft van het totale vermogen naar de staat gaat om dan vervolgens ten goede te komen aan bijvoorbeeld de uitkeringenpot. (Geoormerkt geld)
Op die manier komt vermogen in beweging en kan heel de samenleving profiteren van die rijkdom die dan weer de economie in gaat.
Wie minder dan een miljoen achterlaat, die zou dat zonder belastingheffing moeten kunnen laten vererven.
Zo is de oneerlijke dood belasting alsnog een beetje eerlijk te maken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *