LADEN

Typ om te zoeken

Optievoorwaarden ABNAMRO niet op orde

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws Opties

Optievoorwaarden ABNAMRO niet op orde

Het ging met de margin op opties mis bij een belegger en toen die belegger ging kijken waarom zijn account zwaar geraakt werd door de margin call bleek het dat ABNAMRO een enorme rekenfout in haar model had zitten.
Als een belegger in de margin call situatie kwam, dan was het hebben van aandelen of cash voor hem of haar gezien als een onderpand van gelijke waarde.
Dat kan natuurlijk nooit zo zijn, want cash is zekerder dan aandelen. Immers kunnen aandelen in waarde dalen, maar de euro kan niet in waarde tegenover de euro dalen.
Een belangrijke fout in de redenering, want hiermee werden aandelen dus te hoog gewaardeerd, en cash te laag… als onderpand wel te verstaan.
Hoe is het mogelijk dat zo’n regel, die er misschien al vanaf de start van de optiehandel bestaat nu pas bezien wordt?
Nu, zo’n situatie heb ik zelf ook bij de hand gehad in begin deze eeuw. Al vanaf de start van de optiehandel wist men dat er iets niet goed zat in de dividendafrekening bij het uitoefenen van opties. Handelaren maakten misbruik van de fout, maar niemand zag het als fout. Men zag het als een kans.
Pas ergens in 2005 heb ik ALEX medewerkers geholpen deze fout te beargumenteren, waarna ze uit de banksystemen gehaald kon worden. Die fout bestond toen ook al dertig jaar. Ze werd simpelweg nooit als fout gezien en dus was reparatie niet nodig. Ik ging daar niet mee akkoord.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *