LADEN

Typ om te zoeken

Opties een veilig alternatief

Beleggers Nieuws Opties

Opties een veilig alternatief

Met opties is een structureel rendement te halen, maar daarmee is het nog geen loterij zonder nieten. De forse papieren verliezen van beleggersclub Fibonacci lieten al zien dat tussentijds een portefeuille flink onder water kan staan. Komt dat nog goed? Deels heeft dat te maken met de strategie en deels ook met het moment dat je er naar kijkt.

Een verlies is pas definitief als de positie afgerond is.
Een heel aardige strategie die ook ik interessant vind, is de Short Strangle.
Maar daarmee is deze strategie niet altijd en overal winstgevend, of even winstgevend.
In een beurs zoals we die de laatste twee maanden zagen, is het maar net waar je in zat. Zat je met geschreven posities (Geschreven Call en Put opties) in een onderliggende waarde die meer dan 20% steeg, dan heb je steeds op de geschreven Put opties winst kunnen pakken, maar je leverde fors in op de Call opties.
Gaat dat goed komen? Ja, als de koers vanaf nu rustig blijft liggen of misschien liever nog, langzaam wil dalen. Dan lopen de premies er uit en bij een rustige daling kan je dan mogelijk ook terugrollen. Immers moet je bij een hevige stijging omhoog rollen, maar dan ook vaak maanden vooruit. De positie staat dan nog heel lang uit en hoe meer tijd is hoe meer risico. Kan je dus ook in tijd terugrollen, dan is dat voordelig.
Uiteindelijk is het zo dat Short Strangles vooral interessant zijn als de beurs zich heel rustig gedraagt dan liefst na een heftige periode.
Zoals nu dus, er dan maag gemakshalve er van uitgaand dat we na de enorme stijging nu een rustige tijd tegemoet gaan… En zekerheid daarover valt helaas pas achteraf te geven. Wel zijn nu de te verkrijgen optiepremies aanzienlijk en dat is wat deze strategie zo interessant maakt.

Heeft u de basiscursus Optiebeleggen al bij ons gevolgd? Een aanrader!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *