LADEN

Typ om te zoeken

Ontspoorde overheid

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Ontspoorde overheid

ontspoorde overheid

We zien dat in moslimlanden het fout gaat doordat ze als overheid en samenleving de helft van de bevolking niet als volwaardig bestempelen. Domme zet, maar in ons Nederland kunnen we er ook wat van om elkaar het leven zuur te maken.
Een tweetal voorbeelden, het eerste is nu actueel in mijn woonplaats.
Een ondernemer organiseert zomeravondconcerten in het centrum. Drie keer per zomerseizoen. Hij laat daartoe artiesten komen. Het evenement is gratis voor bezoekers. Het is winstgevend dankzij de horecaomzet.
Nu is ons gemeentebestuur aan het zoeken hoe hem het leven zuur gemaakt kan worden. Er zijn namelijk te veel evenementen en ze willen dus minderen, maar er zijn blijkbaar geen legale wettelijke beperkingen mogelijk.
Eerst hebben ze geprobeerd om het via geluid te doen. Hij mag maar 70dB op de gevels geluid maken. Het verhaal dreigde daarmee te stranden, maar met slimme plaatsing van de boxen is het gelukt om aan de strenge geluidsnormen te voldoen. (Overigens geen slechte zaak dat de geluidsoverlast nu flink is teruggebracht!)
Nu heeft de gemeente de alcoholverstrekking aan 18- als potentiële showstopper ingezet. Er werden lokjongeren ingezet. Deze jongeren kregen aan de bar GEEN alcohol, maar volwassenen op het evenement waren desgevraagd bereid om voor deze jongeren bier bij de bar te halen…
De organisator is nu aangesproken op het verstrekken van alcohol aan minderjarigen. Hij heeft een waarschuwing gekregen. Er komt dit seizoen nog één avond en als het ze dan weer lukt om alcohol te bemachtigen, dan krijgt de organisator duizenden euro’s boete…
Dat is het betere NSB werk voor onze jongeren! Leer ze maar goed hoe ze ondernemers kunnen naaien. Dat worden prima ambtenaren later!

Ik heb nog een ander voorbeeld van waar het mis gaat in onze eigen samenleving. De ambulance chauffeurs in Amsterdam
moeten voortaan hun eigen boetes gaan betalen. De politie schrijft namelijk ook standaard boetes uit voor ambulances die te hard rijden of door rood rijden. De boete komt te vervallen als men weet aan te tonen dat het leven van de patiënt in gevaar was.
Kan je dat niet aantonen als chauffeur, dan moet je dus zelf betalen. Dit geldt ook als zwaailicht en sirene gevoerd worden! De boete kan immers ook via automatische flitskasten komen.
Het kan dus inhouden dat je wettelijk gezien een sirene en zwaailicht aan hebt staan, maar het is wel spoed, maar het leven van de patiënt is niet in gevaar. Je hebt bijvoorbeeld de sirene aan omdat je een zo gelijkmatige rit moet hebben vanwege de patiënt, dus niet te vaak stoppen en optrekken. Je rijdt met de sirene en het zwaailicht aan door rood en krijgt een boete. De directie besluit dat het levensgevaar er als zodanig niet was en je mag als chauffeur zelf dokken.
Hoe hard ga je de volgende keer rijden?
Hoe snel wilt u opgehaald worden als u iets overkomen is?
Hoe verzin je deze onzin? Is dit een soort penisvergelijking tussen politie en ambulance personeel?

Tags

7 Reacties

 1. Theo Benschop 18 september 2019

  Het hele luxe probleem met een ontspoorde overheid is in de geschiedenis van de mensheid tot het einde der tijden opgelost zodra men in Nederland de handen laat wapperen om de ontspoorde overheid in de ivoren torens in Nederland een handje te helpen de woningnood in Nederland op te lossen aan de hand van de informatie in het vorige artikel, het zogenaamde ombouwen van kantoorpanden naar appartementen, dit onder het duurzame motto “In het licht van de gratis zon op een mooie nieuwe dag goed je tanden poetsen, goed kauwen, leven en laten leven, en wordt oud, geen gezeik in ivoren torens van een ontspoorde overheid, iedereen rijk!”

  Beantwoorden
 2. Deva Daniël Luysterburg 18 september 2019

  In Hoogeveen worden vergoedingen voor speciale stoelen voor gehandicapten om te kunnen douchen en naar de wc te gaan wegbezuinigd….. De overheid is er niet meer voor de armen, zieken en gehandicapten. De Koning der Graaiers krijgt er ondertussen 23.000 euro salaris bij, om een lange neus naar de minima te trekken. Om te laten zien: WIJ zijn de baas en we geven geen fuck om jullie!!!

  Beantwoorden
 3. jean marchand 18 september 2019

  De overheid, een zichzelf in stand houdend en bedruipend systeem. Een democratisch forum moet dat kunnen aan banden leggen. Niks is volmaakt maar ik dacht dat de Zwitsers er toch meer verstand van hadden! Er moeten regels zijn waarbinnen de politiek kan en mag werken. De zelfbediening moet aan banden gelegd. De particratie faalt compleet.

  Beantwoorden
 4. W wim 18 september 2019

  Doen ze dat ook bij leden van koninklijk huis?

  Beantwoorden
 5. jmm.peters 18 september 2019

  We zien dat in moslimlanden het fout gaat doordat ze als overheid en samenleving de helft van de bevolking niet als volwaardig bestempelen. Domme zet, maar in ons Nederland kunnen we er ook wat van om elkaar het leven zuur te maken.- daar lust de VVD wel pap van. in kleine lettertjes hadden zij staan 75% van alle sociale huur woningen te willen laten verdwijnen. en zie nu na 9 jaar rutte. woningmarkt staat helemaal op zijn kop. is dat een probleem voor rutte….nee dit is pure opzet. je hoort hem gisteren nog zeggen de huur subsidie langzamer word afgebouwd. 75% van de bevolking bestaat bij de VVD niet, als volwaardige mensen…..

  Beantwoorden
  1. Rob 18 september 2019

   Typisch een reactie van de ‘eerlijk-zullen-we-alles-delen’-mens; hij krijgt het liefst een bietje van iemand die daarvoor gewerkt heeft en regels die dat verplicht maken. Waarom niet kiezen voor een maximale belasting-en-alles-wat daar voor doorgaat, zodat de kiezer zelf kan kiezen dat hij 80% in zijn portemonnee kan houden. Ik kan niet wachten om de volgende verkiezigen, waar een een limiet gesteld wordt aan het plukken.

 6. Kees Blokker 18 september 2019

  (R)overheden laten al jaren blijken geen enkel gevoel met ” de burger” of de maatschappij te hebben. Die burger dient er slechts voor om voor hun karretje te worden gespannen. Zij stellen allerlei regels en wetten op die desnoods met forse (financiële) straffen worden nageleefd. Zijzelf echter vinden het niet zo nodig zich aan de eigen wetten te houden. En die lastige (??) burger moet vooral dokken maar verder z’n snavel houden. En hoe hoger je in het ambtelijke systeem komt hoe erger het wordt. De vvd met name blinkt uit in frauderen, corruptie enz. en ze houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd tot het onhoudbaar is. Maar verder dan voorzichtig ” foei” roepen komen ze meestal niet. De enige overeenkomst die de Europese volken hebben is dat ze allemaal een regering hebben die zich geen flikker van ze aantrekt………. Democratie? MY ASS!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *