LADEN

Typ om te zoeken

Olie is over en uit

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Olie is over en uit

Ongeloof, dat is wat ik het meeste als reactie krijg als ik zeg dat olie, steenkool en gas over en uit zijn en over 15 jaar nog slechts de uitzondering zullen zijn.
Toch kan ik aantonen dat de kans op deze gang van zaken enorm groot is. Eén van de partijen die de zaak namelijk aan het sponsoren is, is het Amerikaanse leger.
Als een voertuig letterlijk jaren kan rijden op één tank met brandstof, dan is dat voor het leger van enorm belang. Zeker omdat de Amerikanen over heel de wereld actief zijn. Het zou een enorm logistiek probleem in één keer oplossen. Niet alleen is het veel makkelijker, maar de risico’s nemen ook enorm af. De Duitsers werden in de Tweede Wereldoorlog namelijk vooral verslagen door een gebrek aan benzine. Als ze dat gebrek aan benzine niet hadden gehad, dan hadden ze strategische heel andere keuzes kunnen maken en was bijvoorbeeld de slag in de Ardennen en rondom Stalingrad heel anders verlopen.
Dat dus een machtige en kapitaal krachtige partij als het leger van de Verenigde Staten topsponsor is, zegt niet alleen veel over de serieusheid, maar geeft ook aan dat de machthebbers ‘om’ zijn en onderzoek en ontwikkeling van deze techniek niet langer boycotten.
Belangrijk, want dát is lang de oorzaak geweest dat er geen alternatieven kwamen. Ook Tesla zag twee keer een lab in vlammen opgaan omdat de machthebbers vonden dat hij in de voor hen de ongunstige richting zocht.

Nicola Tesla zag twee keer zijn levenswerk in vlammen opgaan.

Nicola Tesla zag twee keer zijn levenswerk in vlammen opgaan.

Dat is nu over en nu kan het met de schier onbeperkte budgetten hard gaan. Ze denken zelf binnen 5 tot 10 jaar producten te hebben die commercieel gaan, ik hou het op 15 jaar. Maar dan is er ook een revolutie op brandstof gebied gaande. Lees hier verder

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *