LADEN

Typ om te zoeken

Oekraïne

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Oekraïne

Ik heb deze week enkele video’s met mijn visie online gezet. Het leuke en minder leuke is dan dat anderen met een andere visie dan direct reageren met commentaar als ‘je begrijpt er niets van’. Dat terwijl het dan eigenlijk bij het commentaar om projectie gaat. Ze begrijpen er zelf niets van, maar wat ik zeg staat ze niet aan en dus moet ik wel ongelijk hebben en niet alleen dat, ik moet ook wel heel dom zijn om een andere mening te hebben.
Mijn analyse is juist spot on en ik sta er volledig achter.
Of het daadwerkelijk ook allemaal precies zo is? Wat denk je zelf? Kan iemand in zes tot twaalf minuten zo’n oorlog zo analyseren zodat iedereen zegt dat het precies is wat de waarheid is?
Wat is waarheid dan?
Ieders waarheid is anders. Maar als jouw waarheid anders dan de mijne is, dan hoef jij nog geen sukkel te zijn. Je ziet het alleen anders. Soms wordt ik er wel een beetje moe van dat er dan mensen zijn die direct ook karaktermoord willen plegen omdat iemand een andere visie op een gebeurtenis heeft.
Joh, maak je eigen video dan!
Maar goed, de meeste kijkers waardeerden de video’s. Ik denk dat vooral deze video veel duidelijkheid geeft over de doelen van Putin.

Putin heeft zijn belangrijkste doel bijna behaald. Daar waar ik in de video mis zit, is mijn inschatting dat hij alleen de rechterkant van de kust wil hebben. De kans bestaat dat hij nu heel de kustlijn in handen wil krijgen, zodat Oekraïne geen enkele haven meer bezit. Voor Rusland een enorme opsteker want dan hebben ze ineens weer warm water havens er bij. Rusland heeft het probleem dat de meeste van haar havens in de winter dichtvriezen.
Ik kreeg op deze video veel meer views op dan gewoonlijk. Naar mijn idee terecht. Ik vind zelf dat ik in een paar minuten meer duidelijkheid geef dan een week lang het journaal kijken, maar het staat je vrij daar een andere mening over te hebben. Vergeet niet, ik maakte de video enkele dagen geleden. Ondertussen is ook Clingendael eindelijk zo ver dat ze mijn mening onderschrijven.

Tags

1 Reactie

 1. Herman 8 maart 2022

  Hele mooie duidelijke analyse.

  Wat ik verder op YouTube tegenkwam is een amerikaan die in 2015 al voorspelde dat dit zou gebeuren, nou ja eigenlijk daarvoor al in zijn boek.

  Het is van John Mearsheimer die spreekt bij de universiteit van Chicago.
  De titel is wat clikbait maar wat hij zegt sluit aardig bij jou aan.
  https://www.youtube.com/watch?v=JrMiSQAGOS4&t=1s

  Met het verschil dat hij verwacht dat Rusland doorvecht en desnoods het hele land verwoest.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *