LADEN

Typ om te zoeken

Oef, dat scheelde weinig (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Oef, dat scheelde weinig (Tom Lassing)

Vorige week zag ik in de top 3 van VectorVest een aandeel staat waar ik wel interesse in had.
Het had alles mee, waaronder een enorme onderwaardering ten opzichte van de waarde van het bedrijf. In alle opzichten dus interessant, technisch en fundamenteel.
Toch heb ik niet gekocht, want de markt waarin het staat was volgens VectorVest op dat moment niet koopwaardig.
Ik heb me daar dus keurig aan gehouden en als gevolg daarvan heb ik de 5,3% koersval op donderdag gemist.
Hoe goedkoop en hoe mooi een aandeel ook kan zijn, geen enkel aandeel is immuun voor forse koersdalingen.
Wat de reden ook was, het aandeel kreeg een forse tik.
Het viel dan ook direct weg uit de top drie van VectorVest. De onderwaardering is nu 50%. Dat wil zeggen dat het aandeel volgens de VectorVest methode dubbel zo veel waard is als beleggers er nu voor over hebben.
Goed binnen VectorVest is wat mij betreft het feit dat de koersdaling niet inhoudt dat het aandeel dus leuker is geworden. Het is wel goedkoper in koers geworden, maar de forse daling heeft ook extra risico aan het licht gebracht. Beleggers moeten dus voorzichtiger worden.
Ik heb daarbij nog niet eens gekeken wat nu eigenlijk de oorzaak was van de daling. Als het een sector ding is, dan is dat wat mij betreft minder erg dan dat het een bedrijfseigen probleem is. Dit bedrijf zou namelijk volgens VectorVest de winst met meer dan 30% laten groeien het aankomende jaar. Als die verwachting blijft staan, dan is dat in combinatie met de onderwaardering wel heel interessant. Ik ga dit aandeel dus even blijven volgen, maar koop niet zolang de markt op “niet kopen’ staat.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *