LADEN

Typ om te zoeken

Nu nog zonnepanelen kopen? (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Nu nog zonnepanelen kopen? (Tom Lassing)

De Nederlandse regering heeft aangegeven dat de salderingsregeling begin 2020 zal verdwijnen. De reden is gek genoeg het feit dat Nederland te veel achterblijft bij de milieudoelstellingen.
Het weghalen van deze regeling moet vooral particulieren stimuleren om zonnepanelen te kopen.
Er is veel angst over het weghalen van de salderingsregeling. Feit is wel dat als er geen stimuleringsregeling meer is en particulieren dus geen voordeel halen uit het installeren van zonne-energie, dan haalt Nederland de afgesproken doelen helemaal niet meer.
Hoe dan ook moet het dus ook voor particulieren interessant blijven. Het is dus vrijwel zeker dat er een vorm van stimulatie zal blijven. Dat kan op verschillende manieren.
Eén manier is nog goedkopere panelen, waardoor het opwekken van energie ook interessant is als er geen teruglevering subsidie meer is. Als je dat kan combineert met een betaalbare batterij oplossing, dan is het grootste leed voor particulieren snel verleden tijd. Van deze oplossing gaat echter geen stimulans uit. Ook een goedkope batterij kost nog altijd geld.
Een andere manier is om alles om te zetten naar het Duitse feed in systeem. Met dat systeem is in Duitsland 50x meer bereikt dan met het salderingssysteem in Nederland. Blijkbaar stimuleert een dergelijk systeem (dat overigens even duur is als het salderingssysteem) veel beter.
Hoe dan ook moet de regering duidelijkheid gaan bieden. begin 2020 is nog maar twee jaar van ons verwijdert. In wetgevingsland moet je dan onderhand wel haast gaan maken.

Ondanks de onzekerheid is mijn advies nog altijd om WEL zonnepanelen te kopen. Hou er echter wel rekening mee dat u mogelijk over enkele jaren ook een huisbatterij wilt gaan aanschaffen.
Is uw dak geschikt voor zonnepanelen? Vraag hier een gratis analyse aan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *