LADEN

Typ om te zoeken

Nog even over Charlie Munger

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Nog even over Charlie Munger

Charlie heeft de laatste vijftig jaar steeds in de schaduw gestaan van zijn zakenpartner Warren Buffett. Onafhankelijk van Buffett was Charlie Munger echter ook een heel succesvolle ondernemer.
Hij had heel lang zijn eigen advocatenkantoor (Buffett overtuigde hem er terecht van er mee te stoppen) en bezat ook het nodige aan onroerend goed beleggingen. Hij was zelf zo’n 2,3 miljard dollar waard en dan mag je jezelf een succesvolle zakenman noemen.
Hij was een man met vele kwaliteiten en maakte zelfs naam als architect.
Juist de combinatie Munger/Buffett maakte van Berkshire Hathaway het grote succes en vooral Warren Buffett profiteerde daar financieel van. Die kreeg en nam ook vrijwel alle publiciteit en dat is voor Munger nooit een probleem geweest.
Het was Munger die Buffett er van overtuigde dat hij moest gaan voor de overname van de beste bedrijven tegen redelijke prijzen, in plaats van redelijke bedrijven tegen de hoogste prijzen wat eigenlijk de standaard in de overname markt is.
De mannen hielden elkaar scherp en die combinatie was kern van het succes van Berkshire Hathaway.

Beide mannen hebben mij overigens persoonlijk geïnspireerd. Munger vanwege zijn vastgoed en veelzijdigheid en Buffett vanwege het feit dat je vreemd vermogen als hefboom moet gebruiken om sneller ergens te komen. Ik heb die lessen ter harte genomen en daar profiteer ik van, maar daarvan profiteren ook mijn huurders en geldverschaffers. Door mijn ondernemerschap hebben tientallen mensen een extra inkomen, zelfs veel werk en mooie huizen om in te wonen. Zonder Munger en Buffett had ik die stap mogelijk nooit genomen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *