LADEN

Typ om te zoeken

Nieuwe angst voor de zilvermarkt

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws Zilver

Nieuwe angst voor de zilvermarkt

De Verenigde Staten is het meest bange land in de wereld. Vooral de rechtse media in het land weet niet anders dan via de ‘angst’ insteek dag in dag uit met berichten te komen.
Alles dat ‘anders is, is ‘radical left’ en ‘communist’ en iedereen die niet ultra rechts is, wil proberen je rijkdom, je vrijheid en je leven af te nemen.
Zo is er nu in Bolivia (waar zich de beste zilvermijnen bevinden) een linkse politicus aan de macht gekomen.
Laat het duidelijk zijn, de politieke beweging met de naam “MAS” is geen serieus democratische beweging. Men wil vanuit die club heel graag een linkse dictatuur in Bolivia vestigen. Maar laten we elkaar geen mietje noemen, de Republikeinen in de VS willen een rechtse dictatuur in de VS vestigen, dus de pot verwijt hier de ketel.
Dan de angst… De linkse regering in Bolivia zou de zilvermijnen willen nationaliseren.
Dat is de grote angst van rechts Amerika.
Is er aanleiding toe?
In 2014 nationaliseerde Bolivia onder het eerste bewind van MAS al eens een mijn. Dat was geen succes. Je kan het wel zelf proberen te doen, maar als de kennis ontbreekt, dan gaat het gierend mis.
De regerende MAS partij vergaloppeerde zich en ik acht de kans klein dat ze in 2021 dezelfde fout gaan maken.
Het land is één van de armste landen in de regio. Toch is er al die rijkdom in de bodem. Waarom is het zo oneerlijk als een (flink) deel van die rijkdom ook aan de lokale bevolking toekomt?
Als de MAS iets aan de corruptie wil doen, dan voelt dat voor rechts in de VS al als een aanval, maar het zou een volkomen terechte ingreep betekenen. Te lang heeft het allerslechtste dat kapitalisme kan voortbrengen vrij spel in Bolivia gehad.
De vraag is nu slechts, komen er gematigde aanpassingen, of schiet het bewust of onbewust door naar de andere kant van het spectrum, waarbij dezelfde armen er vanwege een andere reden niet wijzer van worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *