LADEN

Typ om te zoeken

Netflix analyse

Beleggers Nieuws Beurs Aandelen Analyses Laatste Nieuws

Netflix analyse

Is de waardering van Netflix terecht? Het bedrijf was vorige week nog 165 miljard dollar waard.
Eén van de dingen die het bedrijf als enorme plus heeft is het feit dat het in de sector de first mover is.
Netflix is de partij waar de rest naar toe wil werken. Vergelijk het met Tesla in de elektrische auto sector.
Dat wil niet zeggen dat Netflix niet in te halen is. De concurrentie is enorm. Denk aan Disney+, HBO Max, Apple TV+, Paramount+, and BBC iPlayer om er maar een paar te noemen.
Waar Netflix sterk in is, is het maken van eigen films en series. Wil je die dus volgen, dan zal je ook echt een Netflix account moeten nemen.
Enkele series die door Netflix geproduceerd zijn: House of cards, Lost in space, Glow, Harry & Meghan en een enorme lijst aan films.
De enige die er in mijn ogen écht een serie tegenover zette die Netflix het nakijken gaf, is HBO dat met Game of Thrones een enorme hit had, maar de series zelf de grond in boorde met een afgeraffelde laatste seizoen met een heel heel slecht einde. De liefde van de fans was ineens over. De teleurstelling was enorm. Ik was één van die teleurgestelde fans.
Het gaat echter nu even om Netflix. Een nieuwe serie waar ik weg van ben is Wednesday. Ik heb alleen het eerste seizoen gezien. Op 1 januari 2023 verliep het abonnement waar ik op mee kon kijken.

Financieel gezien gaat Netflix nu meer op de kleintjes letten. Het delen van accounts is ten einde aan het lopen. Op dat vlak is Netflix nu al veel strenger aan het worden. Het ongelimiteerd delen van je account is verleden tijd.
Nog steeds zijn er wel wat mogelijkheden tot delen, maar de totale vrijheid is weg en de trend is dat ze er steeds minder ruimte toe geven.

Hoe verhoudt de omzet van concurrent Disney+ zich met Netflix?
Zo ver ik kan nagaan is Disney+ ondertussen qua omzet Netflix al voorbij! Daarbij is het wel zo dat Disney meerdere producten heeft. Onder de paraplu van Disney zittren namelijk Disney+, ESPN en Hulu.
We zien ook de toename van abonnees voor Netflix afvlakken.
Kortom, beleggers zullen steeds meer gaan kijken naar waardering. Immers is de hosanna tijd voorbij en hoewel Netflix pole position had, is haar eerste plaats in de wedstrijd al verloren gegaan. Kunnen ze blijven groeien in de verhardende strijd rondom de betalende kijker?
Hiervoor is het nodig te blijven komen met aansprekende series en films, zonder te duur te worden voor de consument die misschien ook wel andere series bij concurrenten wil zien. Hoe ver gaan consumenten om ‘alles’ te willen zien?

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *