LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 17 februari 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 17 februari 2023

  • Vandaag gaat het in het lunchwebinar over Artificial Intelligence (AI). Wordt dit de nieuwe luchtbel? Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.
  • Tesla heeft in de VS 360.000 auto’s terug geroepen. Het bedrijf heeft ook enkele tientallen werknemers ontslagen toen die een oproep deden om een vakbond op te richten. Het aandeel Tesla verloor gisteren tijdens beursuren 5,69% en nabeurs kwam daar 1,89% bij.
  • Op dit moment wordt er door particuliere beleggers 1,5 miljard dollar per dag de Amerikaanse aandelenmarkt in geschoven.
  • Google, Facebook en Twitter gaan vanuit Europa meer regels tegemoet mogen zien. Ze moeten duidelijker worden over het aantal Europese gebruikers. Er zijn namelijk nieuwe regels voor bedrijven met meer dan 45 miljoen gebruikers gekomen. De bedrijven hebben vier maanden om aan de nieuwe regels te voldoen.
  • Volgens Charlie Munger is BYD (BYDDY) een veel betere investering dan Tesla geweest. BYD is in China (de grootste markt voor elektrische auto’s in de wereld) zo veel groter dan Tesla aldus Munger. In 2022 produceerde BYD 1,86 miljoen auto’s. Tesla kwam niet verder dan 1,3 miljoen wereldwijd. De K/W van BYD is nog 60, maar de PEG ratio is slechts 0,62.
  • In Turkije is nu veel meer aandacht voor de corruptie rondom Erdogan. Het zijn vrienden van Erdogan geweest die veel van de gebouwen ontwikkeld hebben die als kaartenhuizen ingestort zijn. Deze vrienden van Erdogan werden niet gecontroleerd, want dat kon je als inspecteur je baan kosten. Daar plukken ze nu de wrange vruchten van in Turkije.
  • Het gaat nu slecht met de Russische economie en ook de roebel begint waarde te verliezen. Kon Rusland over 2022 nog meevallende cijfers produceren, in januari waren de cijfers dramatisch slecht. Productie van olie en gas is tientallen procenten gedaald. Hoewel het effect van het embargo minder is dan waar westerse landen op hoopten, hebben de maatregelen wel hun effect op de relatief kleine Russische economie.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *