LADEN

Typ om te zoeken

Neo Finance minder leuk

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Neo Finance minder leuk

Het is niet fijn om het toe te moeten geven, maar Neo Finance is nu minder leuk.
Dat heeft verschillende oorzaken.
De eerste oorzaak is dat de nieuwe institutionele belegger best een flink impact heeft gehad op hoe het platform werkt. Dat wil niet zeggen slechter… Immers leningen worden nu sneller verstrekt en dat is goed. Maar hierdoor is er eigenlijk vrijwel nooit meer sprake van een ‘open markt’ in leningen. Als een lening wordt aangevraagd is deze supersnel gevuld. Dat is heel efficiënt, maar minder ‘leuk’ voor investeerders die ook handmatig actief willen zijn.
Daarnaast is de Secundaire Markt, de marktplaats voor tweede hand leningen, nu een plek waar heel veel pulp te krijgen is. Heel veel investeerders proberen andere investeerders in de val te laten lopen. Ze doen dat door bijvoorbeeld slechte leningen met 30% bonus te koop te zetten. Dit in de hoop dat de eventuele koper niet ziet dat het +30% is in plaats van -30%.
Er is dus heel veel rotzooi voor veel te hoge prijzen in de aanbieding. Dat maakt het veel minder interessant om er te zoeken naar interessante leningen. Het is 90% pulp en de kans om fouten te maken is nu enorm groot. Het voelt gewoon niet goed, als die potentiële oplichting door mede accounthouders.
Een andere reden dat het minder leuk is, is dat de rente aan het dalen is in Litouwen.
Ze verstrekken nu al leningen vanaf 5%. Dat is vergelijkbaar met leningen in West Europa.
Met een inflatie van nu 7% in Nederland is die 5% niet voldoende. Je kan dan ook leningen verstrekken met hogere rentes, maar die kennen een hoger risico. Ik heb momenteel nog altijd 11,5% rente voor herinvestering. Dat komt na herinvestering uit op ongeveer 12,5% rente. Het kan dus wel, maar ik werk nu met grotere bedragen per lening, want je komt veel minder vaak aan de beurt. Het blijft een mooie opzet, maar helaas minder ‘leuk’.
Kijk op de site van Neo Finance of ga hier naar de site die ik zelf over Neo Finance maakte.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *