LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 feb 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 feb 2022

  • Haal energie kosten uit de inflatiecijfers, zodat de inflatie meevalt… Alsof reële inflatie daar door minder gaan worden! Het is bedrog. De hogere energieprijzen gaan hoe dan ook meetikken. Immers, iedereen heeft er last van en producten worden hierdoor uiteindelijk toch duurder.
  • Vermogensbelasting op basis van echt behaald rendement. Het moet er nu snel komen omdat de huidige regeling door de rechter naar de prullenbak is verwezen. Het probleem is, de belastingdienst blijkt niet in staat dit systeem in te voeren.
  • Pfizer verwacht meer dan 50 miljard vaccins te kunnen verkopen. Dat moet ze alleen in 2022 al 54 miljard dollar omzet gaan opleveren. Persoonlijk denk ik dat ze veel meer geld gaan verdienen. Ze hebben overal in de wereld de politici in de zak. Dat gaan ze blijven uitknijpen.
  • Zes jaar geleden wisten hackers een lading bitcoins te stelen. Die diefstal is nu opgelost. Door de waardestijging van de bitcoins is de buit nu 3,6 miljard dollar waard. Het gaat op de hack van Bitfinex uit Hongkong. Die hack vond in 2016 plaats.
  • De beurswaarde van Facebook is nu nog slechts 600 miljard dollar. Een zegen voor Facebook, want hierdoor ontloopt het bedrijf mogelijk een onderzoek naar monopolie gedrag. Het bedrijf is nu ‘gewoon’ kwam beurswaarde en niet extreem groot ten opzichte van vergelijkbare bedrijven.
  • Het VK heeft nu extra last van hoge inflatie, hogere belastingen en een energie crisis. Dat alles valt veel harder op de schouders van de Britten dankzij de door hen zo gewenste Brexit. Die Brexit is nog altijd een grote puinhoop waar ze maar niet uit lijken te komen. Ondertussen plakt Boris Johnson aan het pluche alsof hij er met superlijm op vastzit.
  • Aandelen Softbank schoten meer dan 5% omhoog nadat bekend werd dat de ARM zelfstandig naar de beurs willen brengen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *