LADEN

Typ om te zoeken

Natuurlijk kan het niet! (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Natuurlijk kan het niet! (Tom Lassing)

De wereld die vrijwel volledig draait op duurzame energie, natuurlijk kan dat niet. Dat weet toch iedereen. Dat kan iedereen uitrekenen.
Als ik mijn opa, die in 1990 overleed, nu zou kunnen vertellen dat je alle kennis van de wereld in één hand kan vasthouden en dat je daarmee iedereen in de wereld gratis kan bereiken en spreken met spraak en beeld, dan zou hij stellig beweren dat het onmogelijk is.
Ooit dachten ze dat een mens geen Engelse mijl in een tijd onder de 4 minuten zou kunnen lopen. Dat was geen volkspraat, maar de beste artsen van de wereld waren die mening toegedaan. Hun medische kennis leerde ze dat het onmogelijk was.
Ze hadden enorm ongelijk. Hoe geleerd ze ook waren, het kon immers wel.
Een trein die harder dan 40 kilometer per uur zou gaan, dat zou mensen hun hart uit hun lijf scheuren.
Bijna alles dat we ooit maakten was daarvoor ‘onmogelijk’.
Je kon geen huis met een verdieping maken, tot iemand dat deed. Nu hebben we wolkenkrabbers van vele honderden meter hoog.
‘Onmogelijk’ is simpelweg een woord dat we zo graag roepen, maar tegelijk dat we zo graag als onjuist willen bestempelen. Als iemand beweert dat het onmogelijk is, dan zijn er altijd mensen die daar de ultieme uitdaging in zien.
In de jaren zestig begon Star trek. Een Sciencefiction serie met allemaal dingen die toendertijd onmogelijk en pure Sciencefiction waren.
De meeste van die ‘onmogelijke’ toepassingen zijn ondertussen al mogelijk geworden. Beam me up Scotty nog niet. Er moet nog iets te hopen blijven.
De wereld die vrijwel volledig draait op duurzame energie… Het MOET mogelijk zijn, want anders is het binnen enkele honderden jaren gedaan met de mensheid. Het MAG dus niet onmogelijk zijn. De vraag is slechts of wij het nog meemaken.

www.energiestart.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *