LADEN

Typ om te zoeken

Een enorme business case voor crypto technologie (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een enorme business case voor crypto technologie (Tom Lassing)

Ik heb eerder deze week de hype in bitcoin en andere cryptomunten vergeleken met de tulpenmanie.
Dat deed enkele lezers er toe bewegen me te mailen, want dat zag ik toch echt verkeerd. Immers is er een prachtige toekomst voor de technologie.
JA, dat vind ik ook. Net zo goed als er nog altijd een prachtige boterham verdiend kan worden in tulpenbollen.
De vraag is alleen wat straks overblijft van de huidige munten. Munten waarvoor beleggers nu enorme bedragen betalen, maar die zich nog moeten bewijzen. Sterker nog, sommige munten lopen de kans straks verboden te worden.
De technologie gaat onze samenleving veranderen, daar schreef ik al eens over. Maar de munten die nu miljarden waard zijn, bestaan die over vijf jaar nog?
Je kan stellen dat bitcoin zo veel waard is omdat ze zeldzaam zijn. Dat waen die tulpenbollen ook.
Dan kan je stellen dat bitcoin als munt zo veel voordelen biedt. Ja, dat klopt, maar er zijn ondertussen al honderden verschillende munten. Ze bieden allemaal dezelfde voordelen. Ether biedt zelfs nog meer voordelen dan bitcoin en monero is eerlijker opgezet. Waarom zou bitcoin dus overleven? Zelfs tulpenbollen konden als geld dienen. Het voordeel was, aan de bol kon je niet zien hoeveel deze waard was. Dat gaf smokkelaars ook een enorme kans, net zo goed als de bitcoin criminelen van nu.
Kortom, ik ben bang dat veel particulieren nu cryptomunten gaan kopen die straks waardeloos blijken te zijn. Ineens gaat het licht aan en ziet iedereen dat het ook maar gebakken lucht is, net zoals het fiat geld van de banken. Je koopt de munt, niet de techniek er achter. De techniek is waar straks het echte geld mee verdiend gaat worden. Dat is mijn mening er over.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *