LADEN

Typ om te zoeken

Mijn Neo Finance rendement loopt nu iets terug

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Mijn Neo Finance rendement loopt nu iets terug

Er zijn twee factoren die er voor zorgen dat mijn rendement iets terug aan het lopen is.
De eerste factor is dat door unieke omstandigheden de rente in het platform nu iets is gaan dalen. Dat heeft alles te maken met een institutionele belegger die recent is ingestapt en die 50% van de korter lopende A+, A en B leningen oppakt. Dat feit zorgt nu voor een heftige concurrentie op het platform met als gevolg lagere rentes voor nieuwe leningen.
Dat is op zich geen ramp, het geldt alleen voor nieuwe leningen. Wel merkt iedereen nu dat er even wat minder leningen zijn toegekend. De verwachting is dat dit zal bijtrekken omdat de markt in totaal groter wordt.
De tweede reden dat ik mijn rendement zag terug lopen is volledig te wijten aan mijn eigen handelen. Ik heb namelijk enorm veel leningen in de Secundaire Markt gekocht. Dat kost 1% op iedere lening. Geld dat ik vooraf moet afrekenen en wat dus direct ten koste van mijn rendement gaat. Maar… veel van die gekochte leningen zijn ook slechte leningen. Er wordt niet op afgelost en er wordt nu geen rente op betaalt.
Waarom koop ik die rommel?
Feit is dat veel van die leningen uiteindelijk wel tot uitbetaling komen. Het kan alleen een tijd duren. Ondertussen loopt de schuld van betrokkene wel op. Er moet wel rente over het geleende bedrag betaald gaan worden. Ik kan die leningen met korting kopen en zou dus zo’n lening alsnog afbetaald worden, dan is de korting het extra rendement dat ik ga maken. Maar ook hier geldt… de kost gaat voor de baat uit.
Mijn huidige rendement lijdt er zwaar onder, maar uiteindelijk verwacht ik dat het rendement juist hoger gaat worden dan ik vooraf voorzien had. Veel van die slechte leningen kennen nog heel hoge rentes van 18% en meer.
Mijn huidige rendement is 11,24% zonder herinvestering. Ik herinvesteer iedere cent die afgelost wordt of die ik als rente binnenkrijg. Op dit moment gaat het bij die rente en aflossing al om 1100 euro per maand.
Mijn doel is om over 8 jaar 250.000 euro via dit platform te hebben lopen. Op dit moment heb ik er 40.750 euro staan. Het gaat de goede kant op!
Meer info

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *