LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 nov 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 nov 2021

  • Warren Buffett blijkt op een bijna 150 miljard dollar cash berg te zitten. Hij heeft al die cash omdat hij nog altijd geen interessante beleggingen heeft gevonden. Aandelen terugkopen is alleen maar interessant als zijn aandelen ondergewaardeerd zijn. Dat was de laatste jaren wel het geval en Buffett kocht de laatste jaren meer eigen aandelen terug dan hij aan Apple aandelen kocht. Ondanks dat dus 150 miljard aan cash en korte termijn investeringen die snel cash te maken zijn.
  • Elon Musk lijkt voornemens te zijn om 10% van zijn aandelen Tesla te gaan verkopen. Hij vraagt op Twitter aan zijn volgers of hij dat moet doen… De man blijft voor onrust zorgen, keer op keer. Overigens moet Musk 15 miljard dollar belasting gaan betalen. Waarschijnlijk de echte reden om aandelen te gaan verkopen.
  • In de VS is een eerste infrastructuur wet er door gekomen. 1,2 biljoen dollar moet er beschikbaar komen om de Amerikaanse infrastructuur te verbeteren. Het is een flink bedrag en eigenlijk nog altijd veel te weinig. De VS heeft decennia lang te weinig aan infrastructuur uitgegeven. Daarbij is het zo dat de vakmensen er niet zijn om dit soort projecten snel op te pakken.
  • De economische impact op strengere covid maatregelen gaat zich ook hier in Europa weer laten voelen. Volgens Helen Martens, Limburgs voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) ‘weet’ iedereen dat de besmettingscijfers door de grote festivals komen… Toch wordt die vooralsnog weinig in de weg gelegd. Immers met QR code mag je er ongetest naar toe. Als iedereen dat “weet”, waarom gaan we dan met die waanzin door? Weten alleen deskundigen in het veld dit? Is dit publiek geheim in Den Haag?
  • De luchthaven van Sydney gaat overgenomen worden door een infrastructuur investeerders groep. Ze bieden omgerekend maar liefst 17,5 miljard Amerikaanse dollars. Een eerder bod dat 6% lager was werd eerder afgewezen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *