LADEN

Typ om te zoeken

Mijn acties in het P2P platform

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Mijn acties in het P2P platform

lenen, rente, aflossing

Ik heb vorige week 1000 euro overgemaakt en kreeg 20 euro bonus. Ik heb vervolgens twee automatische transactielijsten aangemaakt met daarin de voorwaarden voor automatisch meedoen aan leningen.
Twee lijsten met ieder voor zich een apart risicoprofiel. Zo kan ik bijhouden welk risicoprofiel uiteindelijk netto het meeste gaat opleveren.
Je kan namelijk wel voor de hoogste rente gaan, maar als daar ook de meeste leningen verkeerd aflopen door wanbetaling, dan blijft er van dat hoge rente rendement weinig over.
Binnen het platform zijn er drie smaken aan nieuwe leningen te krijgen, namelijk de veilige A leningen van mensen die op financieel vlak nooit een fout maakten tot C die in de afgelopen jaren wel eens te laat waren met aflossen, of zelfs bepaalde leningen sinds 2004 nooit afgelost hebben. De rente van A leningen begint op een paar procent en de hoogste rente in de C groep is 27%.
Belangrijk om te weten is dat alle leningen op basis van annuïteiten worden afgelost. De aflossing begint dus al na de eerste maand. Uw risico neemt dus iedere maand ook iets af.


Wil je het volle rendement halen, dan zal je die rente en aflossing ook weer moeten inleggen. Je kan immers wel 15% rente krijgen, maar alleen op het nog niet afgeloste deel. Ga je echter je aflossing en rente weer inleggen, dan kan het rendement heel mooi oplopen.
Ik ga zelf uit van een opbrengst van netto 10% op jaarbasis op mijn vermogen.
Ondertussen heb ik al meerdere investeringen in leningen gedaan. In iedere lening doe ik voor maximaal 25 euro mee. Per lening blijft mijn risico dus beperkt.
Open hier uw rekening en ontvang 20 euro bonus!
Op 8 november presentatie over dit platform in ons kantoor! Geef u hier op.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

1 Reactie

 1. Albert 10 januari 2020

  Beste Tom,
  Het is mij nog niet geheel duidelijk hoe binnen een rekening (storting van b.v. 1000 euro) de verdeling wordt gemaakt tussen de 2 automatische transactielijsten (b.v. een A profiel en een C-profiel). Ik heb inmiddels deze 2 auto trade profielen aangemaakt, maar als de voorwaarden te verschillend zijn dan wordt er alleen binnen 1 profiel aangekocht.
  Graag je reaktie.
  Groet,
  Albert

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *