LADEN

Typ om te zoeken

Metaalprijzen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Metaalprijzen

Ik ben aandeelhouder van het grondstoffen bedrijf BHP. Wat mij enorm opvalt is dat de financiële pers iedere dag weer een enorme nadruk legt op de metaalprijzen van “nu”.
Ik krijg iedere dag berichten die enorm dramatisch overkomen, want door reden… (verzin maar iets) is de metaalprijs omlaag. Het lijkt iedere keer wel het einde van de wereld.
Een dag of wat later bericht over toenemende vraag uit China en de wereld ziet er weer heel zonnig uit. Het is écht gênant om daar met wat afstandelijkheid naar te kijken. Wat een kleutergedrag van de pers, maar laten we eerlijk zijn, beleggers vreten het alsof het gratis snoep is.
Gisteren was het bericht: “Iron ore, industrial metals slide on China’s modest new growth target”
Morgen kan men dezelfde ‘modest verwachtingen’ weer zien als enorm hoge ambities en vol enthousiasme vanuit een ander uitgangspunt een stuk schrijven. De schrijvers van de persbureaus moeten iedere dag weer iets leveren en dat doen ze. Iedere dag pushen ze hun B.S. in een markt die het opzuigt als een spons.
Jij als particuliere belegger moet gewoon een eigen visie opstellen en vooral wegblijven van de financiële pers die iedere dag weer opnieuw de markt moet voorzien van berichten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *