LADEN

Typ om te zoeken

Meer geld nodig (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Meer geld nodig (Tom Lassing)

Wat is de snelste manier om meer geld te creëren, zonder een boekhoudkundige truc toe te moeten passen?
– Het antwoord is: De beurs omhoog jagen.
Met de wetenschap dat de Europese banken 470 miljard euro nodig zullen hebben om hun boekhouding op orde te krijgen, is dus de logische gevolgtrekking dat de banken er alles aan zullen doen om de beurs omhoog te jagen. Dat brengt immers meer ‘waarde’.
Nu moet u wel weten hoe of dat werkt.
Stel even, er is handel in het aandeel Koninklijke Olie. De de laatste minuut van de handel zou even heel extreem één aandeel verhandeld worden met een koers tien procent boven de laatste koers.
Op dat moment zijn alle andere miljarden uitstaande aandelen Koninklijke Olie in één klap 10% meer waard en is er 20 miljard aan ‘waarde’ bij gecreëerd. De transactie van slechts één aandeel kan dat al bewerkstelligen.
Nu zullen banken nooit zo opzichtig te werk gaan, maar over een periode van enkele maanden is het voor de banken zo moeilijk niet om middels analistenrapporten en zeer strategisch gekozen koopmomenten de koers 10% hoger te zetten.
Iedereen rijk en de bank hoeft een stuk minder eigen vermogen te realiseren, want dankzij de gestegen beurskoers is het probleem al getackeld. Het gaat immers niet alleen om deze aandelen, maar heel de index en alle aandelen die daar in zitten worden hoger gezet. 470 miljard meer waarde voor de banken? Kwestie van enkele maanden beursfeestje.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *