LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 maart 2021

  • De waarde van Tesla is in de laatste maand met 277 miljard dollar teruggelopen.
  • Jim Cramer van CNBC heeft een enorme rothekel aan de beste hedge fund manager van 2020. Hij zet haar weg als een dom wicht dat gewoon een paar jaar lang enorme mazzel heeft gehad. Nu ze het aandeel Palantir (PLTR) fors heeft aangekocht, is hij een campagne begonnen het aandeel omlaag te halen. Helaas is hij daar tot op heden succesvol in. Ook ik ben aandeelhouder PLTR geworden en wel juist omdat die hedge fund manager het aandeel in haar fonds had opgenomen.
  • Facebook heeft een officiële beschuldiging aan de broek hangen vanwege aanhoudende discriminatie bij het aannemen van personeel.
  • Bitcoin is weer dicht bij het all time high gekomen. Bitcoin aandelen blijven deze ronde ver achter.
  • Het aantal faillissementen bleef in 2020 in Nederland achter. Vreemde zaak die nu opgelost is. Duizenden bedrijven zijn namelijk voor hun faillissement opgedoekt. De ondernemers hebben het gewoon niet zo ver laten komen.
  • De benzineprijs ligt nu rond recordhoogte. Gisteren ging ik bij de Makro gas tanken voor 58 cent per liter. Op de terugweg kwam ik langs de Shell waar er al 70 cent voor gevraagd werd. Het maakt dus wel degelijk uit waar je gaat tanken.
  • Deliveroo maakte in 2020 ondanks een voor hun ideaal jaar nog altijd geen winst. Er werd 260 miljoen euro verlies gemaakt. Naar ik aanneem volkomen bewust, om de groei te maximeren. Immers is de strijd om de orders heel heftig en er zal uiteindelijk maar één bedrijf toonaangevend worden.
  • Is het hulppakket van Biden goed of slecht? Ik ben van mening dat het op dit moment goed is. Het biedt oplossingen, maar er is uiteraard ook een probleem. Immers moet die 1,9 biljoen ook weer terugkomen. Dát wordt een uitdaging, maar met een aantrekkende economie is dat niet onmogelijk. Daarom ben ik blij dat ze nu voor dat pakket hebben gekozen. Dit is een beter besluit dan de belastingmeevaller voor de Amerikaanse superrijken zo’n drie jaar geleden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *