LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 maart 2021

  • De Nasdaq won gisteren in één sessie bijna 3,7% aan waarde. Het hedge fund van de beste fondsbeheerder van 2020 steeg in één dag met 10%. Wat dat inhoudt? 5 miljard dollar waardevermeerdering op één dag… Jim Cramer van CNBC kan de bomen in. Het wordt tijd dat ze die man met pensioen sturen. (Jim vond enkele dagen geleden dat die hedge fund manager maar moest stoppen nadat ze drie weken verliezen had moeten rapporteren.)
  • Steeds meer economen zien in dat financiële hulp rechtstreeks aan de Amerikaanse bevolking geven de economie wel eens een ongekende boost kan geven. Stel je toch voor, hulpgeld naar de bevolking. Het is in de VS als vloeken in de kerk. Voor Amerikaanse begrippen ongekend… Het is veel geld wat er de economie in gaat, maar ik denk dat het geld heel goed besteedt is. Het is bijna een basisinkomen…
  • Branson gaat ook met een SPAC komen. Hij wil 500 miljoen dollar ophalen met de lege huls. Hij wil met het opgehaalde geld andere bedrijven opkopen en die tot groei brengen. Branson heeft genoeg volgers om het geld bijeen te krijgen. Een eerdere SPAC van hem wist de jackpot al binnen te halen.
  • JP Morgan stapt verder af van het eigen Chase Pay en lijkt verder in zee te gaan met Paypal betaalservices.
  • Als je interesse hebt in onder meer waterstof toepassingen, dan moet je zeker ook even kijken naar wat het bedrijf Mainstream Energy nu aan het doen is. Het bedrijf maakte namelijk een generator die kan werken op biogas en waterstof.
  • Tesla gaat een enorme batterij in Texas bouwen. Zo’n 20.000 huizen moeten via die batterij van stroom voorzien kunnen worden.
  • Eén van de kenmerken van de huidige hype markt is het verschijnen van SPACs. Ik schreef al enkele regels hierboven over Richard Branson, maar ook enkele in de VS bekende artiesten/sporters als Patrick Mahomes, Justin Verlander en Naomi Osaka… wie kent ze niet… gaan deelnemen en zijn boegbeelden van een nieuw te lanceren SPAC. Ze willen 25 miljoen ophalen. De CEO van de SPAC wordt Alexander J Davis. Die investeerde onder meer in Palantir Technologies voor deze naar de beurs ging. Ik ben zelf aandeelhouder van Palantir.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *