LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 juni 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 juni 2023

  • Gisteren een uitvoerig gesprek gevoerd met collega belegger/investeerder Maarten Verheyen. We hebben het uitvoerig gehad over rijkdomverdeling en hoe heel het systeem vanuit de kern al oneerlijk is opgezet zodat we, zelfs als we nu weer op nul zouden beginnen, we toch binnen tien jaar weer zouden staan waar we nu staan.
  • Voormalig president Trump is volgens eigen zeggen aangeklaagd voor de manier waarop hij met geheime documenten is omgegaan. Hij wordt nu ook aangeklaagd op basis van de spionage wet die hij volgens de autoriteiten overtreden heeft.
  • VDL laat de OR leden het geheime document zien waarin BMW de afkoopsom bekend maakt voor de voortijdige productiestop in Born. De OR leden mogen het bedrag niet bekend gaan maken. VDL heeft aangegeven 70% van het bedrag te gaan gebruiken als vertrekregeling voor het personeel. Waarom er zo moeilijk over dat bedrag gedaan moet worden is me eigenlijk een raadsel.
  • Al veel consumenten kiezen nu voor de zekerheid van een energie jaarcontract, zodat je komende winter niet verrast kan worden door ineens extreem hoge energie tarieven. Nadeel is dat je van dit contract beter niet vroegtijdig afscheid neemt. Dat kost je dan immers een vermogen.
  • In China zijn de producenten cijfers fors gedaald. Deflatie ligt er op de loer.
  • Volgens Binance zijn de Amerikaanse banken nu de toegang van Binance naar reguliere Amerikaanse bankrekeningen onmogelijk aan het maken. Het probleem is vooral dat Binance in de Chinees Changpeng Zhao een ultra rijke eigenaar heeft en dat is nu een slechte zaak nu de relatie tussen de VS en China onder grote druk staat.
  • Lionel Messi koos niet voor het extreem grote geld in Saoedi Arabië maar koos voor een veel prettiger, maar lager betaalde baan als voetballer in Miami. Hij gaat het goede leven leiden aan het einde van zijn loopbaan. Hij verdiende al zat en zelfs als hij stopt zal hij nog jaren financieel kunnen profiteren van zijn ster status
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *