LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 juni 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 juni 2022

  • In de VS denken ze dat de hoge prijzen aan de pomp vanzelf de vraag gaan aanpassen omdat mensen hun gedrag gaan veranderen en minder auto gaan rijden. De vraag neemt dan af en de prijzen dalen. Dat klinkt leuk in een schoolboek, maar ik geloof er in de echte wereld niet zo veel van.
  • Gisteren zat één van mijn kinderen gisteravond op een terras… met terrasverwarmer. Welke energie crisis? Dat soort verspilling geeft wel aan dat energie nog altijd veel te goedkoop is…
  • Apple heeft aangegeven dat ze haar systeem gebruikersvriendelijker wil maken door de gebruiker meer invloed te geven op hoe het apparaat gebruikt kan worden.
  • Gisteren een zware dag voor Altria Group. Het aandeel verloor ruim 8% aan waarde.De daling kwam nadat Morgan Stanley een negatief oordeel over het bedrijf gaf.
  • Het aandeel dat ik gisteren in deze video besprak, ging gisteravond maar liefst 14% in waarde omhoog. Die 267 kijkers hebben wel een enorme invloed op de beurs! 😉
  • Het hoogspanningsnet van Brabant en Limburg is vol. Er moet nu snel wat gebeuren, want dit gaat de economie flink schaden. Er kunnen nu geen nieuwe bedrijven meer op het net aangesloten worden! Wat zijn oplossingen? Onder meer meer batterij capaciteit waarmee schommelingen opgevangen kunnen worden. Ik schreef daar gisteren al over!
  • Gaat de ECB de rente verhogen? De verwachting is dat ze alleen gaan aankondigen dat ze mogelijk in juli de rente gaan verhogen. Men wil namelijk het beetje kruit dat ze hebben niet te snel verschieten.
  • De VS, Japan, India en Australië hebben een verdrag gesloten waarbij ze hun marines laten samenwerken om de veiligheid in de regio te verhogen. Men wil ook het ‘zwarte’ zeevervoer aanpakken. Er vindt veel smokkel en illegale visvangst plaats en niet verrassend is dat China zich nu bedreigd voelt. De samenwerking is er vooral omdat het de Chinese overlast is die ze tot deze samenwerking bracht.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *