LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 jan 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 jan 2023

  • In Brazilië hebben aanhangers van de vorige president enkele overheidsgebouwen bestormd. Het lijkt een verlate kopie te zijn van wat er in de VS gebeurde. Verlaat, omdat de machtswisseling al heeft plaatsgevonden en de betogers nu direct de volle laag krijgen van de autoriteiten. Honderden werden er opgepakt.
  • De inflatie lig5t gemiddeld in Europa op 9,2%. In Nederland is de inflatie met 11% aan de hoge kant. Hoogste inflatie is in Letland, dat boven de 20% zit. België zit rond de 10%.
  • In Nederland zijn nu ongeveer net zoveel diesel als elektrische auto’s.
  • China wil minder afhankelijk van de wereld worden, maar wil tegelijkertijd dat de wereld veel afhankelijker van China wordt. Het land leert uit de lessen die Rusland nu aan den lijve ondervindt. We moeten ons serieus gaan afvragen of we hier vanuit Europa nog aan mee willen werken.
  • Renault overweegt om op grote schaal elektrische auto’s in India te gaan produceren. De Indiase markt kan wel eens een enorme groeier gaan worden nu India aangeeft dat het vooral in dat segment wil groeien en EV’s gaat stimuleren.
  • Nog altijd vlieger er medewerkers uit bij Twitter. Er is minder aandacht voor content moderation, en twaalf mensen die daar werkten konden hun biezen pakken. Het is wachten op het moment dat autoriteiten gaan ingrijpen, want illegale content, zoals haatdragende of opruiende postings nemen toe. Vrijheid van meningsuiting houdt namelijk niet in dat je alles maar kan schrijven.
  • Twitter heeft haar ontslagen werknemers minder geld overgemaakt dan indertijd bij hun ontslag was afgesproken. Sommigen kregen maar 35% van wat was afgesproken. Nog weer een smerige streek van de toen nog rijkste man van de wereld.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *