LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 jan 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 jan 2020

tesla

Het aandeel Tesla stijgt nu zo hard in waarde dat het bijna de hoogst gewaardeerde fabrikant van de VS gaat worden. Ondanks dat de onderneming nog geen kwart van de omzet maakt van andere grote autofabrikanten. De vraag is, zijn die andere fabrikanten nu te goedkoop, of Tesla te duur?

Aanstaande vrijdag heb ik opvallend genoeg nog weinig aanmeldingen voor de presentatie van Aloys Mattijssen. Een bijeenkomst die vorige keer uitverkocht was. Helaas heb ik dit keer te maken gehad met een storing op de website. Kijkt u hier even. Heeft u interesse om te komen, mail me dan even op tom @ lassing.nl (aan elkaar typen)

Eindelijk een einde aan de Chipshol affaire? Dit was ooit een ontwikkelingsplan dat via slinkse wegen getorpedeerd werd. Het werd een rechtsgang en nu heeft de rechtbank besloten dat verkeersleiding Nederland 19 miljoen schadevergoeding moet betalen omdat ze… in het kort… corrupt waren. Dat was toen al duidelijk en het heeft zo’n twintig jaar moeten duren voor er recht gesproken werd. Nog altijd is hoger beroep mogelijk… Dit dossier liet zien dat Nederland corrupt tot op het bod is als je iets doet dat legaal is, maar de overheid niet aanstaat.

De spanning op de wereld daalt momenteel in de hoop en verwachting dat Iran klaar is met vergelding. Ik weet vrijwel zeker dat dit niet het geval is. De haat zit nu te diep. Iran gaat de VS nog wel echt pijn doen. De goudprijs daalde ondertussen wel naar rond de 1550 dollar.

De nieuwe CEO van ABNAMRO heet Robert Swaak (59). Hij wordt aangesteld voor vier jaar. Swaak is afkomstig van PwC.

HP heeft wederom een overnamebod van Xerox afgewezen. Xerox biedt 33 miljard dollar voor HP. De overname is een geesteskind van miljardair Carl Icahn die belangen in beide bedrijven heeft.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *